Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk Filmini dev ekranda izlediler

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Özel bir TV kanalında yayınlanan Atatürk filmi özel yayını Erzincan Dörtyol Cumhuriyet Meydan’ında dev ekranda kalabalık vatandaşlar tarafından izlendi.

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanlığı tarafından talep üzerine Cumhuriyet Meydan’ında Erzincan Belediyesine ait dev ekranda Atatürk filmi izleyiciler ile buluştu.

CHP il başkanı Zeynep Erdoğan Sarıca partililerin talepleri üzerine Erzincan Belediye başkanımıza burada filmi izleme talebimizi ilettik. Başkan Bekir Aksun’a talebimizi değerlendirdiği için teşekkür ediyorum. Burada bulunan tüm partili ve vatandaşlarımıza iyi seyirler diliyorum” dedi.

FİLMİN KONUSU

Mustafa, 19. yüzyılın sonunda Selanik’te doğar. Babasının maruz kaldığı eşkıya saldırıları, doğal olarak onu kötü etkiler. Babası Ali Rıza Bey’in önce işleri sonra sağlığı bozulur. Bir süre sonra da vefat eder. Zübeyde Hanım’ın kurduğu bu gelecek hayalinin büyüklüğü, küçük Mustafa’nın içindeki devasa ateşe kıyasla, ancak o ateşin karşısında küçük bir saman tanesi kadardır. Mustafa Kemal, 1905 yılında, akademiyi Kurmay Yüzbaşı olarak bitirir. 1905 yılından 1919’a kadar Suriye’den Trablus’a Selanik’ten Kars’a, Osmanlı topraklarının dört bir köşesinde görev yapar. Gördüğü şey, kendi ülkesinde idarenin çoktan kontrolden çıktığını, artık liyakat ve vatanseverliğin kalmadığıdır. Mustafa Kemal için fazla seçenek kalmamıştır. Kendi tabiriyle memleket, eşkıyaların yaktığı babasının tomrukları gibi yanmaktadır. Onu kurtarmak için biri, bir şey yapmalıdır. Namık Kemal’in dediği gibi, Vatanın bağrına düşman hançerini saplamıştır. Elbet, onun bahtı kara maderini kurtaracak biri çıkacaktır.