Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

80 İlin fidanı Can Erzincan’da toprakla buluştu

Erzincan’da Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ‘Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes’ adı altında binlerce fidan toprakla buluştu. 80 ilden gelen fidanlar Erzincan’da toprakla buluşturuldu.

Erzincan’da Milli Ağaçlandırma Günü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen ‘Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes’ seferberliği kapsamında, ülke genelinde olduğu gibi Erzincan’da da belirlenen noktalara fidan dikimi gerçekleştirildi.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Atatürk Orman Parkında fidan dikme etkinliği yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Orman İşletme Müdürü Âdem Erdal, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu: ‘Üsküp, Kosova, Mardin, Şam, Medine, Kerkük, Edirne, Konya, Aksaray, Erzincan. Her birinin başucunda memleketleri yazar Edirne’den Kars’a kadar, Her birinin altında isimsiz bir yiğit yatar, Anadolu’da, vatan topraklarında. Gözünüzde Çanakkale canlandı değil mi? Evet! Çanakkale. Onun için; Ne bir zaferdir, Ne de bir şehir, Bir vatandır Çanakkale. İşte bugün, Aynı inanç ve ruhla, Vatanımızın tüm şehirlerinden getirdiğimiz fidanlar ile Yeşil Bir Vatan kuruyoruz. Hem de Can Erzincan’ın tam yüreğine.

Seksen bir ilden fidanlar ile Erzincan’da çok güzel bir etkinlik yapıyoruz. 11 Kasım da Cumhuriyetimizin 100 yılında Erzincan’da ağaç dikme faaliyetimiz devam edecek.

Yine geleceğimizi inşa edeceğiz. Yine nefes olacak ağaçlar, Yine bu topraklara kök salacaklar, Türk’ün yurdu diye haykıracaklar, yeşil yapraklarıyla mavi gökyüzüne. Onun için

Bu etkinliğimiz sıradan bir ağaç dikim etkinliği değildir. Burada derin bir anlam ve mana var.

Birlik ve beraberliğimizin aslında vücut bulmuş hali var. Cumhuriyetimizin 100.yılında Türkiye Yüzyılına açılan bir kapıdır burası.

Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, ülkemizin 2023 noktasında fidan dikimi gerçekleştirilecek. 11 Kasım günü, biz iki gün önce 80 ilimizden gelen 80 ilimizin toprakları ile buluşan bu fidanları Türkiye’nin merkezinde kardeşliğin şehrinde Erzincan’da toprakla buluşturacağız. 

Bu duygu ve düşünceler ile Atatürk Kent Ormanımızı oluşturuyoruz. Ana Vatan, Mavi Vatan, Yeşil Vatan. Biz vatanın her türlüsüne, her rengine sevdalıyız. Yeter ki üzerinde ay yıldızlı al bayrağımız dalgalansın diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun konuşmasının ardından Vali Aydoğdu memleketi Bitlis’ten getirilen fidanı toprakla buluşturdu. Programa katılım sağlayan kurum müdürleri de kendi illerine ait fidanları toprakla buluşturduktan sonra tüm katılımcılar 2 bin sedir fidanı ile Bin lavanta fidanını toprakla buluşturdular.