Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

653 kişinin hayatını kaybettiği 1992 Erzincan depreminin şehitleri unutulmadı

Erzincan’da 32 yıl önce 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen depremin yıldönümünde Terzibaba Mezarlığı’nda anma töreni düzenlenerek hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Erzincan’da 32 yıl önce

13 Mart 1992 Erzincan depreminin 32. Yıl dönümü. Erzincan’da 32 önce saatler 19.00 sıralarında kent merkezinde meydana gelen 6,8 şiddetinde ki deprem adete Erzincan’ı yerle bir etmişti. Yaşanan depremde 653 kişi hayatını kaybederken 8 bin 57 bina hasar görmüş veya yıkılmıştı.

192 Erzincan depreminin 32. Yıl dönümü anma töreni düzenlendi. Terzibaba mezarlığında bulunan deprem anıtı önünde düzenlenen törene Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Müftüsü Muharrem Gül, Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, depremzede yakınları ve vatandaşlar katıldı.

DEPREM SADECE ERZİNCAN’DA DEĞİL TÜRKİYE’NİN, DÜNYANIN HER YERİNDE MEYDANA GELEBİLİYOR

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma töreninde Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül tarafından dua yapıldı. Duanın ardından konuşan Erzincan belediye Başkanı Bekir Aksun; “13 Mart 1992 Erzincan depreminin 32. yıl dönümünü yaşadığımız bugün, deprem felaketinde yaşamını yitiren deprem şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Depremler doğal bir afettir. Bizler bu konuda hem birey hem de kurumlar olarak gerekli önlemleri almalı deprem konusunda bilinçli bir toplum olma yolunda çalışmalar yapmalıyız. Ne yazık ki Erzincan denilince akla ilk olarak deprem geliyor ama bilinmesi gereken en önemli şey deprem sadece Erzincan’da değil Türkiye’nin, dünyanın her yerinde meydana gelebiliyor. O yüzden bu şehri deprem şehri olarak değil de depreme karşı en iyi önlemleri almış bir şehir olarak yapılandırmalı ve tanıtmak zorundayız. Bu doğrultuda 1992 depreminden sonra şehrimiz diğer illere kıyasla depreme hazırlık konusunda daha ileride diyebiliriz. Biz de göreve geldiğimiz günden bu yana bu konuda çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un konuşmasının ardından 1992 Deprem Şehitliği’ni ziyaret ederek il protokolü ve katılımcılar tarafından şehitliğe karanfil bırakıldı.