Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaşlar Pazar Yerlerine Akın Etti

Tam kapanma dolayısıyla 8 gündür kapalı olan Pazar yerleri Erzincan ili merkezde 4 farklı yerde açıldı. Yavuz Selim Mahallesi 194. Sokak Semt Pazarı, Fatih Mahallesi Perşembe Semt Pazarı, Halitpaşa Mahallesi Salı Pazarı ve İnönü Mahallesi Cumartesi Pazarına vatandaşlar akın etti.

Tam kapanma dolayısıyla 8

Erzincan’da 4 farklı yerde kurulan pazarlara vatandaşlar HES kodu sorgulaması ve maske kontrolüyle alındılar.

İçişleri bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında Erzincan Valiliğince belirlenen 4 ayrı yerde Pazar esnafı tezgâhlarını açtı. 8 Mayıs ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze, meyve ile fide satışı yapan Pazar yerlerinin açılmasına izin verilmesinin ardından pazarcılar belirlenen saatlerde tezgâhlarını açarak satış yaptılar. 8 gündür evden çıkmayan vatandaşlar alış veriş yapmak için evlerine en yakın semt pazarlarına akın ettiler.

Pazar yerlerine girişte HES kodu sorgulaması nedeniyle girişlerde kuyruklar oluşurken görevliler denetimlerini Pazar içerisinde de yaptılar.

Pazar yerinde fide satışı yapan Berat Eren fide satışlarının iyi olduğunu belirtti. Eren, Biber fidesi 75 Kuruş, Domates 1 TK, Çilek 3 TL 50 Kuruş, Kabak, 1 TL 50 Kuruş, Karpuz 1 TL, Salatalı 1 TL olarak satıyoruz” dedi.

Pazar esnafı Serdar Kılıç ise Patlıcan, Kabak, Biber ve domatesin kilosunu 5 TL olarak satıyoruz. Fasulye ise 10 TL. Ayrıca meyve satışlarımızda bulunuyor. Pazarın açılmasını vatandaşlarımız iyi karşıladılar. İnşallah haftaya Cumartesi günü yine açacağız” dedi.

Pazardan alış veriş yapan vatandaşlar ise fiyatların normal olduğunu fakat aşırı kalabalıktan dolayı sıkıntı oluşabileceğini belirttiler.