Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnsan Hakları Gününde Filistin için yürüdüler

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Türkiye genelinde olduğu gibi STK, Siyasi Parti temsilcikleri ve vatandaşların katılımları ile Erzincan’da da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

10 Aralık Dünya İnsan

Erzincan Cami Kebir’de Öğlen namazı sonrasında toplanan vatandaşlar Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’na kadar tekbir ve sloganlar eşliğinde yürüdüler.

Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalığa STK temsilcileri adına konuşma yapan Memur-Sen Erzincan il başkanı Nebi Gül; Bu gün 10 Aralık. “Dünya İnsan Hakları Günü” Filistin şanlı direnişi ise 64’ncü gününde. Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak bizler; İsrail mezalimine karşı kutlu Filistin direnişinin gönüllerimize nasıl inşirah getirdiğini, gözlerimizi açtığını, Bu direnişin; Dünya İnsan Hakları Günü, Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi gibi tüm metinlerin, aslında zalimlerin zulümlerini örtme aracı olduklarını bizlere nasıl gösterdiğini sizlerle paylaşmak, İcatçılarını bağlamayan ve mazlumları cellatlarına aşık etmek için kullanılan bu metinlerin, artık tarihin çöplüğüne atılmasını isteyerek, “Beyaz Adam”ı sobelemek, artık aldanmayacağımızı haykırmak için, Mazlum coğrafyalardaki bütün halkların, İnsanolmak itibarıyla Kardeşolması çağrısında bulunmak için toplandık” dedi.

Ey Gazzeli şehidler, şehid bebekler, ey Gazzeli Kardeşim, Ey kahraman direnişçiler, Şanlı direnişinizle bizlere bütün bildirgelerin boş olduğunu gösterdiniz. Yaldızlı sözlerin, felsefi metinlerin zalimlerin zulmünü örtmeye yetmediğini ve artık yetmeyeceğini ilan ettiniz. Gözümüzü, gönlümüzü açtınız. İnşirah getirdiniz. Şahadetlerinizin izzetiyle, insanlığı uyandırdınız. Filistin davası, insanlığın davası oldu artık. Sizlere minnet borçluyuz.

Bebeklerin ve çocukların öldürüldüğü dünyada konuşmaların anlamsızlığını, ideolojilerin bitişini, hayatın iman ve cihad olduğunu, cihadın terkinin zillet olduğunu, herkesin korktuğu ve sustuğu yerde ölümden korkmanın zilletin ta kendisi olduğunu öğrettiniz. Ölüme ve zulme meydan okuyarak ölümsüzlüğe ve şahadete koştunuz. Bizlere de cihadı ve şahadeti hatırlattınız. Sizlerin tevekkülüne, teslimiyetine, cesaretine, kavi imanlarınıza ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu hissettirdiniz. Bütün kalbimiz, bütün benliğimizle zaferiniz/zaferimiz için dualar ediyor, borcumuzu ödemeyi lütfetmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Özgür Kudüs, özgür Aksa hedefimize her gün daha da yaklaştığımızı hissediyor, ümit ediyoruz.

Zulmünüzle insanlığı uyandırdınız. Öldürdükçe yalnızlaşıyorsunuz. Filistin davası, İnsan olanların davası oldu artık. Amerika ve İngiltere gibi garkad ağaçlarınız bile kenara çekiliyor. Korku başladı sizde biiznillah. Allah ve Resulü asla kaybetmez, Allah ve Resulünden yana olanlar da asla kaybetmez. Belki bebeklerimizi dahi öldürüp şehid edebilirsiniz. Ama sizin ölüleriniz cehennemde, bizim ölülerimiz cennette olacaktır. Cenneti kazanmakta en büyük zafer değil midir? Sizler ise Rabbimizin tehdidi ile;Pek yakında yenilgiye uğratılacaksınız ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz.”

Erzincanlıdan Hamas’a binlerce selam diyerek sizleri saygıyla selamlıyor, özgür Filistin’de, Mescid-i Aksa’da buluşmak dileğiyle Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun”

AK Parti il ve ilçe teşkilatı ve Belediye başkan aday adaylarının tamamının da katıldığı yürüyüş yapılan duanın ardından sona erdi.