Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Finans uzmanı Murat Özsoy’dan yılsonu dolar tahmini: 30 TL ’ye ulaşılabilir

Finans uzmanı Murat Özsoy, “Ekonomi yönetiminden bir hamle gelmediği müddetçe” dolardaki yükselişin süreceğini söyledi. Pazartesi günü Para Politikası Kurulu’nun toplantı tutanaklarının öneminden bahseden Özsoy, yılsonu dolar tahminini de yaptı. Özsoy, “30 TL seviyesi yıl sonu gelmeden ulaşılabilir nitelikte” dedi.

Finans uzmanı Murat Özsoy,

Yükselen dolar kurunun ardından daha önceki tahminleri yeniden gündeme gelen Finans uzmanı Murat Özsoy, bayram sonrasındaki haftada dolar/TL kurundaki kademeli yükselişin devam edeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Yeni hafta başlarken dolar/TL kurunu etkileyecek önemli gelişmeleri de sıralayan Özsoy, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“FAİZ KARARI SONRASI SIÇRAMANIN BENZERİNİ AKŞAM SAATLERİNDE GÖREBİLİRİZ”

“Bayram sonrasındaki haftada dolar/TL kurundaki kademeli yükselişin devam edeceğini tahmin ediyorum. Yeni haftaya başlarken dolar/TL kurunu etkileyecek önemli gelişmeler arasında; TCMB PPK toplantı tutanakları, Haziran ayı enflasyonu, ABD tarım dışı istihdam verisi gibi hem içeriden hem de dışarıdan gelecek kritik veri akışları var.

22 Haziran tarihli Merkez Bankası toplantısı ardından açıklanan basın duyurusu oldukça kısaydı, dolayısıyla Pazartesi günü saat 14.00’te açıklanacak PPK toplantı tutanakları bu açıdan önemli olacak, çünkü piyasa yeni dönemdeki para politikası hakkında biraz daha fazla edinmek isteyecek. Eğer piyasa içerikten tatmin olmazsa 22 Haziran tarihinde açıklanan faiz kararı sonrasındaki sıçramanın bir benzerini akşam saatlerine doğru yeniden görebiliriz.

“30 TL SEVİYESİ YIL SONU GELMEDEN ULAŞILABİLİR”

Şu anda dolar/TL kurundaki kritik seviye 28 TL. Yılbaşından bu zamana kadar kurdaki artış oranı yüzde 40’a ulaştı. 26 TL seviyesinden 28 TL’ye gelmesi için yüzde 7’nin biraz üzerinde artış olması yeterli. 22 Haziran sabahına 23.55 TL ile başlayan kurun şu anda hangi seviyede olduğu ortadayken 28 TL seviyesi zaten de çok da uzak değil. Ardından 30 TL seviyesi daha net konuşulur hale gelecek ve bugünden benim tahminlerime göre de ekonomi yönetiminden bir hamle gelmediği müddetçe bugünden bakıldığında 30 TL seviyesi yıl sonu gelmeden ulaşılabilir nitelikte.

FED ETKİSİ

Yılın son çeyreğinde ABD Merkez Bankası FED’in de faiz artışlarının devreye gireceğini ve bunun ABD dolar endeksi üzerinde pozitif etki yaratarak küresel çapta güçlenecek dolar karşısında TL’nin tutunması daha da zorlaşacaktır.”