Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze; izzet, haysiyet ve cesaret direnişidir

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile müştereken düzenlediği haftalık toplantılar devam ediyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan

Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin bu haftaki konuğu Mavi Marmara gemisinde Gazzelilere yardım götürerek İsrail’in saldırılarına karşı mücadele veren Erzincan Hayra Hizmet ve Dayanışma Vakfı  (ERDAV) Başkanı Alaattin Önel oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği Kültür evindeki toplantıda konuşan Alaattin Önel: “Gazze: okullarda üniversitelerde, enstitülerde öğrenemediğimiz dersleri bizlere öğretiyor. Oradaki direnişçiler İzzet, haysiyet, cesaret konularında dünyaya konferanslar veriyorlar. Gazze’nin mücahitleri kahramanlıkları ile bizlere örneklik teşkil ediyor. Bugün Kudüs, terör devleti İsrail’in kanlı ayakları altındadır. Mescidi Aksa terörist canilerin zulümleri altında kalmıştır. Dün olduğu gibi bugün de Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkını meşru görüyoruz. Bugün onların yaptıkları mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Şehitlere rahmet diliyor, direniş sergileyen kahramanları destekliyor ve selamlıyoruz.

İSRAİL DEMEK SOYKIRIM DEMEKTİR

Filistin’in yanında olmak için Müslüman olmamız gerekmiyor. İnsan olmamız yeterlidir. Gazze’de İsrail tarafından savaş suçu işleniyor. Siyonist çeteler 1917den bu yana Gazze’de olmadık zulümlerle istediklerini yapıyorlar. Dünya ise buna kör ve sağır. İsrail demek soykırım demektir.  Katliam demek vahşet demek, zulüm demektir. Bunu zihinlerimize yazmamız gerekir. 2007 de Hamas’ın kontrolü almasından sonra İsrail bölgeye havadan, karadan ve denizden ambargo uygulamaya başladı. Ambargo sonrasında bizler de Filistinlilere destek vermeye başladık.  Filistin ve Gazze Özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İSRAİL ASKERLERİNİN KANLI SALDIRISINA MARUZ KALDIK

Daha sonra Alaattin Önel İHH tarafından organize edilen Mavi Marmara gemisi ile Gazze’ye insani yardımlarla giderken İsrail askerlerinin kanlı saldırısına maruz kaldıklarını anlattı.   Gemide, sabah namaz vaktine kadar İsrail’in uluslararası sularda kendilerini taciz ettiğini, tam namaz vaktinde helikopterlerle havadan gemiye indirme yaptıklarını anlatarak dokuz kişiyi şehit ettiklerini anlattı.

Alaattin Önel konuşmasını ve yaşadıklarını o zaman çekilmiş videolar ve fotoğraflarla destekleyerek dinleyicilerle paylaştı. Önel; “Yapılan tespitlerde 9 kişi şehit edilmiş olmasına rağmen, İsrail; Mavi Marmara’da 18 kişinin öldürüldüğünü açıklamıştı. Öldürülmesi planlanan 18 kişinin isim listesi İsrail’in belgelerinde isim isim önceden belirlendiğini bu anlamda saldırının planlı bir saldırı olduğu ortaya çıkmıştır. Saldırı sırasında silahları ellerinden alınarak Akdeniz’e atılan İsrail askerlerinin çocuklar gibi ağladıklarını, bazılarının ise korkularını fotoğraflarla anlattı.

Gazze’de yapılan mücadelenin, vatan savunmasının bu güne kadar destekçisi olduklarını bundan sonra da desteklerini sürdüreceklerini belirten Alaattin Önel konuşmasının sonunda çok sayıdaki katılımcı arasından gelen soruları da cevaplandırdı.