Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İŞKUR İle CTT Tekstil Arasında Meslek Edindirme Kursu Protokolü İmzalandı

Erzincan Organize Sanayi bölgesinde yeni kurulan Cem Turgay Tuncay (CTT) tekstil firması ile dokuma Konfeksiyon makineci mesleğinde 25 kadın kursiyeri kapsayan meslek edindirme kursu protokolü imzalandı.

Erzincan Organize Sanayi bölgesinde

Erzincan İŞKUR il Müdürü Ömer Faruk Çelik ve Cem Turgay Tuncay (CTT) tekstil firması yöneticisi Turgay Palut arasında imzalanan protokol ile Konfeksiyon makineci mesleğinde kursa katılım sağlayan 25 kadın kursiyere iş istihdamı sağlanacak.

Kursiyerleri ziyaret eden Erzincan İŞKUR il müdürü Ömer Faruk Çelik, farklı kursların da açılarak Erzincan’da kadın ve erkeklere yönelik istihdamların süreceğini belirterek, “Cem Turgay Tuncay (CTT) tekstil firmasına teşekkür etti.

Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren kişi ve gurupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen mesleki eğitim kursları, mesleği olmayan vatandaşlara meslek öğretmek, mesleği olan vatandaşların niteliklerini geliştirmek ve mesleği olup iş bulamayan vatandaşların istihdam garantili kurslar aracılığıyla istihdam edilmesini sağlamak amacıyla düzenleniyor..

Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan mesleki eğitim kurslarından yararlanmak isteyen vatandaşlara Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) il müdürlükleri hizmet merkezlerinde görev yapan iş ve meslek danışmanları tarafından danışmanlık hizmeti verilerek, mesleki eğitim kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar kendilerine uygun olan kurslara katılım sağlıyorlar.