Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Makine Fabrikası Yeniden Ayağa Kaldırılacak

Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Şeker Makine Fabrikasında incelemelerde bulunarak Şeker fabrikasını daha iyi çalışır hale getirmek istediklerini dile getirdiler

Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman

Milli ve yerel projelerle şeker makine fabrikasını geliştirmek istediklerini belirten milletvekilleri çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade ettiler.

Erzincan AK Parti Milletvekili Burhan Çakır; “ fabrikalarımızı yerinde görmek hem de çözüm noktasında neler yapılabilir konusunda fabrikamızı gezerek bilgi aldık. Devletimizin, hükümetimizin politikalarıyla ilgili burada yapılan çalışmalar elbette milli menfaatlerimiz doğrultusunda ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Şeker fabrikasıyla, makine fabrikası aynı sana içerisinde olduğu için şeker fabrikasının özelleşmesi neticesinde ilerleyen zamanlarda makine fabrikamızın da ayrı bir girişi olarak ham çevre düzenlemesi hem de diğer çalışmalar noktasında gerekenler yapılacak. Makine fabrikasızın kapanması söz konusu değildir. Turhal ve Erzincan Makine Fabrikasının Ankara’ya bağlanması ne anlama geliyor. Sadece Erzincan ve bölgeye hitap edilmeyecek Türkiye’nin herhangi bir ilinde devletin ve özel sektörün diğer kurumlarına gelen talipler doğrultusunda yapılacak çalışmalarla burada ürün ve mamul üretmek için bir rekabet içerisine girilecektir. İnanıyorum ki Erzincan Makine Fabrikası yeniden ayağa kaldırılacak” dedi.

Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman; “ Erzincan’da ki şeker makinaları fabrikasının geliştirilmesi daha da iyileştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Erzincan için önemli bin fabrika. Şeker fabrikaları genel müdürümüz ve ekibi buraya biraz daha önem vererek buradaki arkadaşlarla neler yapılabileceğini yeniden masaya yatırdık ve incelemelere devam ediyoruz. Şeker fabrikası iyi gittiği bilgileri alıyoruz. Erzincan’da ki Şeker Fabrikası kapasite açsından eskisini aratmayacak şekilde iyi gidiyor. Pancar ekicilerimiz şuan da herhangi bir sıkıntısı yok. Sadece makine fabrikasıyla ilgili ufak tefek sorunlarımız var onlarda çözeceğiz. Dolayısıyla da şeker fabrikaları ile ilgili ne varsa gündeme aldık onları görüşüyoruz” diye konuştu.