Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yapı Denetim Protokolü” imza töreni yapıldı

Erzincan Valiliği himayelerinde Erzincan Belediyesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi iş birliğinde “Yapı Denetim Protokolü” proje imza töreni Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında gerçekleştirildi.

Erzincan Valiliği himayelerinde Erzincan

Erzincan İl Halk Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen Yapı Denetim Protokolü proje imza törenine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları Yusuf İzci, Mehmet Emre Canpolat, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, İl sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin proje ortakları katıldı.

3 BİN 198 ADET BETONARME YIĞMA BİNA İNCELENDİ

Proje ile ilgili bilgi veren Erzincan valisi Hamza Aydoğdu; Erzincan ili yapı stoku değerlendirmesi komisyonu 23.02.2023 tarihinde Erzincan Valiliği ile kurulmuştur. Komisyon tarafından birinci etap kapsamında 2000 yılı öncesi inşa edilmiş olan 2 kat ve üzeri 3 bin 198 adet betonarme yığma bina incelenmiştir. İncelenen yapılar 4 farklı risk düzeyinde sınıflandırılmıştır. 2. Etap kapsamında ise en yüksek risk teşkil edeceği değerlendirilen bin 687 adet binanın literatürde kabul görmüş hızlı değerlendirme metotlarında oluşan Hasan Sözen ve pi 25 metoduyla incelenmesi için gerekli ödeneğin tespit edilerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından talep edilmesi ve söz konusu sürecin sağlıklı olarak yürütülmesi temin etmek için iş birliği protokolü yapmak istiyoruz.

ÖDENEĞİ BAKANIMIZ MEHMET ÖZHASEKİ ERZİNCAN İLİNE TAHSİS ETTİ

Milletvekilimiz Süleyman Karaman ile beraber Çevre Şehircilik Bakanlığına gittik bu ödeneği sayın bakanımız Mehmet Özhaseki Erzincan iline tahsis etti. Bu işi de yapması gereken Erzincan Valiliği koordinesin de Erzincan Belediyesi ile birlikte yapılması gerektiğini söylediği için biz bu ödeneğe protokol ile Erzincan Belediyesine aktaracağız. Bunu aktarınca ne olacak. Bin 687 binamız kalmıştı. Bu binalarında analizi yapılacak. Bu analizlerin sonucunda Erzincan’da deprem sonrası binalarla ilgili bütün sıkıntıları Erzincan Belediyesi ile birlikte gidermiş olacağız. Bu Erzincan halkının gündeminde olan bir konu Ben belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Çünkü burada çok büyük emeği oldu ve bunu da beraber birlikte çözdüğümüz zaman bu bin 687 binayı da analiz ettiğimiz zaman insanların zihninde açana deprem sonrası bu binaların durumu nedir diye bir soru işareti kalmamış olacak.

ERZİNCAN’IN DEPREMLERE DİRENÇLİ BİR KENT HALİNE GELMESİ AMAÇLANMAKTA

Yapılacak çalışmalar neticesinde 6306 sayılı kanun ile ilgili mevzuatlar uyarınca riskli olabileceği değerlendirilen yapıların bulunduğu bölgelerin Erzincan Belediyesi tarafından riskli alan veya rezerv yapı alan olarak belirlenmesine yönelik çalışmaların yapılması yerinde ve rezerv yapı dönüşüm sürecinin modellenmesi ve gerekmesi halinde imar planlarındayken kentsel dönüşüme uygun revizyonların yapılması ve bir kısım yapıların mümkün olması halinde güçlendirilmesi metotlarıyla iyileştirilmesi sağlanarak Erzincan ilimizin depremlere dirençli bir kent haline gelmesi amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun konuşmasının ardından Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent protokole imza attılar.