Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vedat Işıkhan: Çalışanlarımızı Enflasyon Karşısında Korumaya Devam Edeceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin zam oranlarının açıklanması ardında, "Sosyal devlet anlayışımızla çalışanlarımızı enflasyon karşısında korumaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

7’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sona erdi. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin merakla beklediği Kamu Görevlileri Halem Heyeti toplantısında, 2024 yılı ilk 6 ayda yüzde 15, ikinci 6 ayda yüzde 10; 2025 yılı ilk 6 ayda yüzde 6, ikinci 6 ayda yüzde 5 zam kararı verildi.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ”Bu süreçte emeği geçen tüm konfederasyonlarımıza, genel yetkili sendikalarımıza, komisyonlara ve müzakere heyetlerine teşekkür ediyorum. Sosyal devlet anlayışımız doğrultusunda, çalışanlarımızın enflasyonla mücadelesini sürdüreceğiz.” dedi.

Kamu görevlilerinin taleplerinin büyük bir kısmını kabul ederek önemli adımlar atıldığını aktaran Işıkhan, “Toplu Sözleşme sürecinde kamu görevlilerimizin taleplerinin büyük bir kısmını kabul ederek önemli adımlar attık. Toplu Sözleşme sonuçlarının, kamu çalışanları, kamu emeklileri ve aileleri başta olmak üzere tüm çalışma hayatının paydaşlarına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.