Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ülkemizin, milletimizin yıllardır gelen sorunları var, halen bunlara çare bulunmuş değildir

Millet Partisi Erzincan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Trabzon il başkanı ve MKYK üyesi Yahya Demeli; Milletimizin kendi geleceğine sahip çıkmaya bu konuda Millet Partisine destek olmaya Muhteşem Türkiye projesine sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Millet Partisi Erzincan İl

Millet Partisi Erzincan İl Başkanlığı tarafından değerlendirme toplantısı düzenlendi.  Toplantıya Millet Partisi Erzincan İl Başkanı Miraç Dengiz, Trabzon il başkanı ve MKYK üyesi Yahya Demeli, Millet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özcan Yay, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Süleyman Ersen ve parti yöneticileri katıldı. 
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Millet Partisi  Erzincan İl Başkanı Miraç Dengiz seçim öncesi yapılan çalışmaları anlatarak katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür etti.
Ardından konuşan Millet Partisi Trabzon İl Başkanı MKYK üyesi Yahya Demeli Ak Parti iktidarını eleştiri yağmuruna tuttu. Demeli konuşmasında “Ülkemizin, milletimizin yıllardır gelen sorunları var, halen bunlara çare bulunmuş değildir. Ülkeyi yönetenler de muhalefet de çare olamamıştır. Türkiye’nin iktidar ve muhalefet yetersizliği devam ediyor. Ülkemizin uzlaşıya, birliğe, dirliğe ihtiyacı var. MP milletin katalizörüdür birleştiren, barıştıran, uzlaştıran adrestir.” Dedi.
Demeli konuşmasına şöyle devam etti; “Milleti millet yapan, yaşatan yıllardır gelmiş gelenekleri, kültürüdür. Eylem ve ilmi projeler toplumu yüceltir. Bu ülkede gelişme, ilerleme adına kanaat önderleri haksızlıklara karşı ses çıkarmadı, mücadeleye cesaret edemedi.  Adaleti savunmayan, haksızlıklara karşı çıkılmayan bir ülke ve toplum, ışığı görülmeyen bir tünele girmiş demektir. “3Y dediler. Yani Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar kalkacak dediler”; yoksulluk, yolsuzluk önlenemediği gibi, çıkarılan dezenformasyon yasası ile de yasakları had safhaya getirdiler. Bu sonuçla övünebilir mi?
Ülkemizde halen barajlı ayıplı, bir seçim sistemi yaşanıyor. Partilere hazine yardımı verilmesin bu depremzedelere verilsin dedik sağır sultan duydu ama baştakiler, meclistekiler duymadı. Ekranlar tüm imkân ve kurumlarla iktidara tahsis edilmiş biraz da muhalefete imkân verilmiş, seçime giren diğer partiler bu ortamda kendilerini nasıl kitleye anlatacaklar. Onun için “Her yerde, her zaman, herkes için adalet” diyoruz.
Bu ülkede gençler ülke dışına kaçıyor. Gençlik elden gidiyor. Gençler umutsuz ve karamsar. Onlar ülkeden kaçmak istemekte. Batı onlara insanca yaşam koşulları tanıyarak çağırmakta. Yetiştirdiğimiz evlatlarımızı kaybetmeden ülkelerinde vatanına milletine devletine hizmet etmelerini sağlamalıyız. Hanımlarımızı toplumun, devletin, ailenin mihenk taşı olarak önemsiyor. Toplumsal uzlaşı, üretim ve gelişmede katkı koyacaklarına inanıyoruz.
Türkiye’nin dahil olduğu İslam dünyasında Arap baharıyla BOP projeleri günümüzde tıkır tıkır işliyor, bu ülkeyi idare etmeye kalkanlar yabancı aklıyla bu ülkeyi yönetemezler. Siyasetin çözüm üretemediği ülkemizde; iktidarı, muhalefeti milletimize çare olamazlar. Çözüm yerli milli iktidardır. Bunun öncüsü de Millet Partisidir.
Millet Partisi; emperyalist küresel projelerin uygulayıcısı değil, dünyada siyasi, sosyal ve ekonomik bunalımlara çare olacak, kendi projelerini küresel güçlere kabul ettirecek kudret ve kabiliyette bir kadroya sahip, aksiyon hareketidir.                                                                                     Böylece 21. yüzyılı, Türkiye’nin, Türk Dünyası’nın ve İslam Dünyası’nın mutluluk yılları yapmak istiyor. İşte bu siyasette Millet Partisi farkıdır.
Toplumun vicdanını, aklını harekete geçirmeli, milli iradeyi hâkim kılmalıyız. Bunu yapmış ve yapacak olan millet partililer ve bu düşünceler gönül verenlerdir…
Türk Milleti dışında bağlı olduğu herhangi bir efendisi olan millî olamaz. Kutsallarımızın istismarcıları olanlar millî değildir!                                                                                        Millet geçim derdiyle inlerken yalancı sahte gündemlerle milleti meşgul ediyorlar. Bankalar, belli holdingler, vurguncular hazırken vatandaş faiz batağına itiliyor. Millet geçim derdinde bazıları rant, çıkar peşinde. Siyaset rant kapısı değildir, olamaz. Siyaset çözüm üretme yeridir. Ülkemin neresinden tutmaya kalksanız bir parçası elinizde kalmakta. Hangi konuyu ele alsak, kiminle konuşsak, millet dertli, dar geçimli ağlıyor. İnsanların sosyal düzenleri bozuldu, meslek sahibi birçok esnaf iş yapamıyor. ‘Sizce bu durum nereden kaynaklanıyor?’  Diye sorduğumuz bazıları ‘Ülkeyi yönetenlerin ekonomik tutarsızlığı, ekonomik yol rehberlerinin olmayışından kaynaklanıyor’. diyor. Zam ve enflasyon bu milletin kaderi olamaz. Yöneticiler ve iktidar vurgunculara, ekonomik tefecilere pirim vermemeli, sahip çıkmamalıdır.
Problemlerin başında ekonomi, enflasyon geliyor. Üretimi artırmadan, geçim standardı sağlamadan sıkıntılar azalmayacaktır. Türkiye’nin öncelikli ihtiyacı enflasyonun düşürülmesidir. Halkımız Türk Milleti olduğu, değerlerine döndüğü an Türkiye’yi ve Dünya’yı değiştirecektir! Türk Çağı başlayacaktır! Yaşasın Türk Çağı!.. Yaşasın İslam Rönesans’ı! Yaşasın Muhteşem Türkiye!.. Millet Partisi, ülkemizin, devletimizin umut ışığı kutup yıldızıdır olmaya devam ediyor. Millet partililer yetişmiş insan kadrosuyla, birliktelikler oluşturarak, Milli iradeyle, hukuk devletiyle meseleleri çözer. Millet partililer hiçbir çıkar beklemeden devletini, milletini kültürünü bayrağını savunmaya devam edecek. Biz önce makam değil vatan diyoruz. Devletimizin milletimizin beka meselesini önemsiyoruz. Milletimizin kendi geleceğine sahip çıkmaya bu konuda MP destek olmaya Muhteşem Türkiye projesine sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Demeli yaptığı konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplaması ile toplantı sona erdi.