Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna yemek verildi

Erzincan’da 19 Eylül Gaziler Günü etkinleri kapsamında Gaziler günü nedeniyle Gaziler ve Şehit ailelerine yönelik yemek programı düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu programda Şehitlik ve Gaziliğin önemi bir kez daha dile getirildi.

Erzincan’da 19 Eylül Gaziler

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Gaziler ve Şehit Ailelerine yönelik yemek programı düzenlendi. Programa, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Yanık, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş, Gaziler Derneği üyeleri, şehit ve gazi aileleri, kurum müdürleri, STK Temsilcileri ile davetliler katıldı.

Programda protokol üyeleri şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Muharrem Gül tarafından Dua edildi. Ardından konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir araya geldiklerini söyledi Başkan Aksun Bugün ülkemizde rahatça yaşıyor ve nefes alıyor olmamızı gazi ve şehitlerimiz borçluyuz. Hepsine minnet borcumuz var” dedi.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Günlerin en anlamlısı, bu toprakların derinliğine işlemiş bir hüzün, keder ve aynı zamanda gurur mevsiminde, huzurunuzda derin bir tazimle eğiliyorum diyerek konuşmasını sürdüren Vali Aydoğdu;

Kahraman ordumuz, milletimizin yürekten inancıyla, el ele, omuz omuza zaferler kazandı. Düşmanın gözlerinde parlayan iştahla, hainlerin bölme hevesiyle ülkemizi işgal etmeye yeltendikleri her an, milletimizin yılmaz ruhu, demir bir duvar gibi karşılarında dimdik durdu.

Bu topraklar, kahraman evlatlarının kanıyla sulanarak hainlerin karşısında bir kaleye dönüştü.

Bu topraklar üzerinde, birlik ve beraberlik içerisinde, özgürce yaşamanın bedeli, bazen bir gözyaşı, bazen bir hasret, bazen bir can olmuştur. Ancak bu bedel, şehitlerimizin emanetçisi olan siz değerli ailelerimiz ve gazilerimiz sayesinde, vatanın sarsılmaz kalesi, milletin ebedi ışığı olarak kalplerimize kazınmıştır. Bir nehir misali akıp giden zaman içerisinde, insan sayısız başarılar elde eder; pek çok unvan, madalya ve rütbe kazanır. Ancak bazı rütbeler vardır ki onları elde etmek, bir ömür pahasına, sonsuz bir inanç ve sevgiyle mümkündür. Şehitlik ve gazilik işte bu yüce rütbelerden ikisidir.

Bu rütbeler, öyle bir yere sahiptir ki, ne zamanın dişleri onları aşındırabilir ne de unutulma korkusuyla gölgede bırakabilir. Bir milletin en derin izlerini, en kudretli anılarını bırakmış olan gazilerimiz, tarih boyunca sadece kendi dönemlerini değil, geleceği de aydınlatmışlardır. Sizler, vatanın tınısında yankılanan fedakârlık nağmelerisiniz; sizler, özgürlüğün sonsuz deryasında parlayan kahraman deniz fenerlerisiniz.

Devletimizin en temel vazifesi, bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin hatırasını yaşatmak ve kıymetli ailelerine sahip çıkmaktır. Bu vazife, sadece bir minnet borcu değil, aynı zamanda devletimizin en kutsal yemini, en derin mükellefiyetidir. Bizler, her zaman sizlerin yanında olmaya, sizlerin sıcak yuvalarınızda hissettiğiniz her türlü ihtiyaç ve beklentiye cevap olmaya devam edeceğiz. Bir şehit, vatanın sınırlarını kanıyla çizerken, bir gazi de bu sınırlar içerisinde yaşamanın, özgürce soluk almanın anlamını tüm benliğiyle yaşar. Bu nedenle, şehitlerimizin mirası, gazilerimizin emanetidir. İşte bu emaneti korumak, yüceltmek ve yarınlara taşımak bizim en büyük görevimizdir. Gökyüzüne yazılan kahramanlık destanlarınızı, yıldız yıldız okuyan bu millet, her daim sizlere minnettar olacak, sizlerin yanında olacaktır.

Bu vesileyle ülkesi ve milleti için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, yakınlarına sabır ve metanet, gazilerimize de uzun ömür ve mutluluk diliyorum.

Yapılan konuşmaların ardından program yemek ikramı ile son buldu