Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; Meclisi açın emekliye zam yapalım

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün TBMM’de yaptığı basın toplantısınında Muğla Akbelen ormanı ağaç kıyımı ve emekli maaş zamları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa

Muğla Akbelen ormanında ağaç kıyımı sürüyor. Ormanlar hepimizindir. Parti farkı gözetmeden bu konuyu TBMM olarak sahiplenmemiz lazım.
Akbelen’i savunanlar mı haklı? Akbelen’deki termik santrali savunanlar mı haklı? Kim marjinal? Kim çevreci? Kim ormancı? Kim rantiyeci?  Zeytincilik mi önemli? Kömürü desteklemek mi önemli? 

KİM MARJİNAL? KİM ÇEVRECİ? ZEYTİN Mİ ÖNEMLİ? KÖMÜR MÜ ÖNEMLİ?

Gelin bunları TBMM’de görüşelim, konuşalım. Gerçekler ortaya çıksın.
Türkiye yanıyor. Türkiye kavruluyor. Ama sıcaktan değil, işsizlik, geçim sıkıntısı ve yoksulluk ülkeyi kasıp kavuruyor. Ülke bu haldeyken, siyaset CHP’yi konuşuyor. Televizyonlar CHP’yi konuşuyor. Pahalılık konuşulmuyor, zamlar konuşulmuyor, enflasyon konuşulmuyor.
7 500 lira maaş alan emekli vatandaş televizyonlara bakıyor ve soruyor?
Ben hangi ülkede yaşıyorum? Hangi ülkenin vatandaşıyım? Bunlar beni görmüyor mu?

AÇIN MECLİSİ, GELİN EMEKLİYE ZAM YAPALIM

7 500 lira maaş alan emekli vatandaş ülkeyi yönetenlere bakıyor, onlar da diyor ki “yılbaşına kadar sabret” Çarşı pazar yanıyor, enflasyon almış başını gidiyor. İktidar en erken 1 yılı işaret ediyor. Olan bu aziz millete oluyor. Emekliyi, çarşıyı pazarı rahatlatmak için iktidarın neye ihtiyacı var? Neyiniz eksikse söyleyin. Açın meclisi, gelin, enflasyonla mücadele için ne gerekiyorsa yapalım. Açın meclisi, gelin emekliye zam yapalım. Buradan ülkeyi yönetenlere sesleniyorum: Görmüyor musunuz? Duymuyor musunuz? Bilmiyor musunuz? Bu ülkede ciddi bir barınma sorunu var. Ev sahipleri ve kiracılar birbirini vuruyor. Yakında sokaklarda evsizler olacak. Açın meclisi gelin buna bir çözüm bulalım. Kahramanmaraş depreminin üzerinden 6 ay geçti. Hala teşhis edilemeyen cenazeler var. Su, banyo, tuvalet, gıda gibi temel ihtiyaçlarda halen sorunlar var. Tarım ve hayvancılık yapan köylülerin mağduriyetleri devam ediyor. Gelin bunlara bir çözüm bulalım.

GELİN BU SORUNLARA TBMM’DE ÇÖZÜM BULALIM

Gelin cumhuriyetin 100. yılında yepyeni bir sayfa açalım. Toplumsal barış ve kardeşlik hukuku affı çıkaralım. Karşılıksız çeke hapis cezası kaldıralım. Direksiyon sallayarak ekmeğini kazanan şoför esnafına bir kereye mahsus ehliyet affı getirelim. Gelin, emniyet mensuplarının çalışma koşullarını düzeltelim. Özlük haklarını iyileştirelim. Sözleşmeli vatan görevi olmaz, gelin uzman çavuşlara kadro verelim.
Sağlık personelinin maaşlarını yoksulluk sınırının üzerine çıkaralım. Gelin kuryeliği, tehlikeli meslek statüsüne alalım. 2023 yılında 45 bin öğretmen atandı, bunu 100 bin öğretmene tamamlayalım. Esnafın, kredi faizlerini silelim, kira stopajını kaldıralım, esnafa sicil affı çıkaralım. Sınırlarını koruyamayan devlet olmaz. Batı ülkeleri rahat etsin diye Türkiye göçmen deposu olamaz. Gelin bu sorunlara TBMM’de çözüm bulalım”