Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; 50. yılı, 75. yılı nasıl kutladıysak, 100.yılı da öyle kutlayalım

Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın açıklaması düzenleyen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; Bu yılın başında bir basın toplantısı yaptım ve 2023 yılının cumhuriyetimizin 100 yılı olduğunu hatırlattım” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde

Cumhuriyetimiz 100. yılına girmesinin önemine dikkat çektim.“50. yılı, 75. yılı nasıl kutladıysak, 100.yılı da öyle kutlayalım” dediğini söyleyen Sarıgül açıklamasında; Ülkeyi yönetenlere; cumhuriyetimizin 100. yılı için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Diye sordum. “Cumhuriyetin 100. yılını,29 Ekim gününde yayınlayacağınız, bir video, bir özlü söz, bir mesajla mı geçiştireceksiniz?” Dedim. Basın toplantıları yaparak bu konuyu hep hatırlattım.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI BİR MESAJLA MI GEÇİŞTİRECEKSİNİZ? BU KONUDA SORU ÖNERGESİ VERDİM

Milletvekili olarak ilk soru önergesini bu konuda verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Cumhuriyetin 100. yılı için bu zamana kadar ne yaptınız? Bundan sonra ne yapacaksınız? Diye sordum. Cevdet Yılmaz, 15 günde cevaplaması gereken bu soru önergesine2 ay sonra“Çeşitli etkinlikler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde gayri ciddi bir cevap verdi. Çeşitli etkinlikler nedir? Bu etkinlikleri nerede yaptınız? Ne zaman yaptınız? Bu etkinlikleri gizli mi yaptınız niye kimsenin haberi yok? Cumhuriyetimizin 100. yılı için hiçbir şey yapmadılar. Toplumun tüm kesimlerinin katıldığı coşkulu, birleştirici bir etkinlik yapmak istemediler.

KUTLAMA DEYİNCE AKLINIZA SADECE EĞLENCE Mİ GELİYOR?

Şimdi İsrail- Filistin arasındaki savaşı da bahane edecekler. TRT’de, bu bahaneyle, cumhuriyetin 100. yıl kutlama programını iptal etti. Buradan soruyorum: Kutlama deyince sizin aklınıza sadece eğlence mi geliyor? Cumhuriyet neyi başarmıştır? Neyi başaramamıştır? Bunları konuşmakta kutlama değil mi? Cumhuriyetin önemi nedir, anlamı nedir? Bunu çocuklarımıza anlatmakta kutlamak değil mi?

CUMHURİYETİMİZİN KIYMETİNİ BİLMEZSEK NEYİN KIYMETİNİ BİLECEĞİZ?

Cumhuriyet sayesinde bayrağımız dalgalanıyor. Cumhuriyet sayesinde minarelerden ezan sesi yükseliyor. Cumhuriyet sayesinde özgürce yaşıyoruz. Cumhuriyetin kıymetini bilmezsek neyin kıymetini bileceğiz? Bunu kutlamazsak neyi kutlayacağız? Cumhuriyetimizin 100. Yılını cumhuriyete bağlılığımızın, cumhuriyet değerlerine sahip çıkışımızın bir ifadesi olarak kutlamamız lazımdı. Cumhuriyetin kurulduğu dönemdeki hevesi ve heyecanı yaşamamız lazımdı. Bundan duyduğum rahatsızlığı halkımla paylaşmak istedim.

CUMHURİYETİN ETRAFINDA BİRLEŞMEMİZ, CUMHURİYETİN DEĞERİNİ BİLMEMİZ LAZIM.

Ülkemizin neresinde doğmuş olursak olalım, hangi etnik kökene, inanca sahip olursak olalım, hangi siyasi partiye oy vermiş olursak olalım, Türkiye’nin büyük ve güçlü olmasını istiyorsak, birlik ve beraberliği sağlamak istiyorsak, tasada ve kıvançta birlikte olmak istiyorsak, Cumhuriyet’in etrafında birleşmemiz lazım. Cumhuriyetin değerini bilmemiz lazım. Cumhuriyet bize büyük Atatürk’ün, şehitlerimizin ve ecdadımızın hediyesi ve emanetidir. Cumhuriyeti korumak ve savunmak boynumuzun borcudur. Yaşasın demokrasi, yaşasın millet! Yaşasın cumhuriyet!  Sağ olasın Atatürk” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.