Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şanal, yeni dönemde yeniden Kemah'ta hizmet etmek istiyorum

2009 yılı Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal gazetecilerle bir araya geldi. Kemah Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayan Şanal, yeni dönemde yeniden Kemah'ta hizmet etmek istediğini belirtti.

2009 yılı Kemah Belediye

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Baş Müşavir olarak görev yapan Şanal, Kemah ilçesi için yapılması planlanan projeleri aktardı. Şanal; Bundan önceki dönemde Kemah Belediye başkanlığı yaptığım süreçte basın emekçisi arkadaşlarım ile her daim beraber oldum. Basındaki arkadaşlarımız ilçemiz başta olmak üzere ilimizi ve ülkemizde olanı bütünü o kadar güzel o kadar yolu toplumla buluşturuyor ki Erzincan’daki basın mensubu arkadaşlarınla beraber olmayı çok arzu ediyordum. Bugüne denk gelmesi de ayrıca bir anlamlı hepinize çok teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz.

BİRİKİMLERİMİZLE BİRLİKTE YENİDEN KEMAH’TA HİZMET ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Ben Hüsamettin Şanal Kemah doğumluyum. Uzun yıllar Kemah’la ilgili sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. Kemahlılar Derneği’nin kurucu başkanıyım. Memur-Sen’de farklı alanlarda üyeliklerimiz oldu ve 2009 yılında Kemah Belediye başkanlığı yaptım. Kemah Belediye başkanlığım sonrasında, Zeytinburnu Belediye başkanlığı, Ümraniye Belediye Başkanlığı Başkan danışmanlığı yaptım. Sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapıyorum hala görevimi devam ettiriyorum. Bu dönemde geçmişten gelen birikimlerimizle birlikte yeniden Kemah’ta hizmet etmeyi düşünüyorum.

Mevcut Belediye başkanımıza yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkürler ediyorum. Oda elinden geldiğince güzel işler yapmaya çalıştı.  İlçemizin bundan 10 yıl önce bitirmiş olduğumuz altyapısı üst yapısı çok önemliydi. Bir Belediye Başkanı için imar planını uygulamak o şehirle ilgili yani şehrin altını üstüne getirmek çok zordur. Onu yapan başkan ikinci sefer çok zor seçilir. Bunu çoğu başkan göze almaz ama bunlar bir başkanın karşı karşıya kalacağı işlerdir. Bundan böyle Kemah ile ilgili yapılacak işlerle ilgili Tarih, Kültür ve Turizm ekseninde bir de tarımcılığı ilave ettiğinizde gerçekten Kemah açık bir müze tarihi bir mekân ama oranın şehir ile buluşması bu şehrin hafta sonu, hafta içi ziyaret mekanı olması kadar da yapılamayacak bir iş değil. Bu anlamda ilçemizin gençleriyle, şehirdeki kadınlarla geçmişte de ben bu çalışmaları yapmıştım, Örneğin Kemah’ta Hanımlar Konağı diye bir şey İhlas etmiştik. Kemahlı kadınlarla dernekler kurup oradaki yerel ürünlerden kültürel zenginliğimize kadar ne varsa orada gerçekleştirmiştik. Şu anda yine düşüncemiz aynı eksende.

TURİZM FARKINDALIĞI OLUŞTURACAĞIZ

Tarih fışkırıyor Kemah’ta. Kültür hazineleri olabildiğince aynı şekilde inanç turizmi yapılır, Trekking yapılır, orada balıkçılık yapılır, yamaç paraşütü yapılır. Erzincan’daki bir takım toplantılar orada yapılabilir, ev pansiyonculuğu yapılacak. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Yine tarımla ilgili kendimiz ekeceğiz, kendiniz toplayacağız, birlikte kazanacağız. Oradaki insanlarla yani genç arkadaşlarımız Kemah’ta kimliğine getiren asgari ücretini alacak ama nasıl yapacağız birlikte çalışacağız. Özellikle basın mensubu arkadaşlarımız ile zaman içerisinde farkındalık oluşturacağız. Geçmişte döneminde bir tane tarihi ev vardı ben onu tescil ettirerek vakıflara şu an 34 tane tescilliği var. Hâlihazırda 10-15 tane daha tescil yapılabilir yani bizim yanı başımızdaki Kemaliye benim için çok önemli bir ilçe. Kemah neden Kemaliye gibi olmasın Neden? Erzincan, Kemah, Kemaliye üçgeninde bir Turizm algısı oluşturmayalım farkındalığı oluşturmayalım.

Kemah’ta konut sorunu olmaması lazım, konut sorununu çözeceğiz. “Gavur Kızı Çardağı” denilen mekanda bir çamur var, o çamur bir güzellik harikası. Özellikle bayanlarda cilde sürüldüğünde cilde iyi geliyor. Aynı şekilde Kemah’ta Murat Boynu Köyüne gidildiğinde peribacaları var. Sultan Melik Türbemiz olduğu gibi Taş dibi Kilisesi var. Kilise ile karşı tarafa bir köprü düşünüyoruz. Zipline neden olmasın diyerek çalışmalarımız var.” ifadelerini kullandı.

Kemah’la ilgili yapılacak çok işimiz var, diyen Şanal, kendilerine bu anlamda güvendiklerini söyleyerek yola çıktıklarını belirtti. Hüsamettin Şanal yaptığı konuşmasının ardında Basın mensupları ile toplu fotoğraf çektirdi.