Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitap Okuma Atölyelerinde, geleceğin yazarları yetişiyor

Erzincan Gençlik Merkezinde farklı yaş gurupları için oluşturulan “Kitap Okuma Atölyelerinde” gerçekleştirilen etkinliklerle kitabı doğru anlama ve anlatma alışkanlığı kazandırılıyor.

Erzincan Gençlik Merkezinde farklı

8-9 yaş gurubu öğrencilere yönelik açılan Kitap Okuma Atölyesinde miniklerin heyecanlarına ortak olduk.

Proje ile ilgili bilgi veren ders öğretmeni Feyza Nur Işık; “Proje kapsamında okullardan öğrencilerimiz geliyor. Kitap Okuma Atölyelerinde öğrencilerimize ders veriyoruz. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını ve bunun yanında kitabı doğru bir şekilde anlamayı ve anlatmayı hedefliyoruz.

HAYAL GÜÇLERİNİ İLERLETİYORLAR

Çocukların kitap okurken hayal güçlerini daha iyi bir şekilde ilerletmeyi amaçladıklarını belirten ders öğretmeni Işık; Çocuklara kitap okuturken ileriye dönük neler düşündüklerini ve geleceğe hazırlamaya dönük bir çalışma yapıyoruz. Aktif olarak kitap okuma becerisini kazandırmak için bir çalışma yapıyoruz.

HER YAŞ HATTA ÜNİVERSİTE GRUBU ÖĞRENCİLERİMİZDE YER ALIYOR

Şu anda sınıfımızda 8-9 yaş aralığı öğrencilerimize kitap okuma etkinliği yapıyoruz. Edebiyat Atölyelerimizin içinde de her yaş hatta üniversite grubu öğrencilerimizde yer alıyor. Şu anda okullardan gelen öğrencilerimiz için hazırladığımız proje dâhilinde okuma etkinliği gerçekleştiriyoruz. Her sınıfımızda 15 öğrencimiz var. Öğrencilerimizle her hafta bir kitabı değerlendiriyoruz. Kitapta ilk bakışta onların neler hissettiklerini, kitabın kapağında neler olduğunu, neler hissettiklerini, daha sonra kitabı okudukça acaba ilk hissettiklerimizle aynı şeyleri mi hissediyoruz diye bunları değerlendiriyoruz. En sonda öğrencilerimizin hayal gücü doğrultusunda siz bu kitabı devam ettirirseniz nasıl devam ettirirsiniz şeklinde derslerimize devam ediyoruz” dedi.