Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kemah’ta tamamlanan 6 farklı yatırımların açılışı yapıldı

Kemah Kaymakamlığı ve Kemah Belediye başkanlığı tarafından ilçe genelinde yatırımları tamamlamam 6 farklı projeler için açılış töreni düzenlendi.

Kemah Kaymakamlığı ve Kemah

Düzenlenen açılış programına Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kemah Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, kurum müdürleri, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

Erzincan Kemah ilçesinde kantar ve küçük sanayi sitesi, Kemah kalesi Bey Camii, bungalov kütük evleri, içme suyu ilave kaynak, Kemah kalesi çevre aydınlatması ve kapalı basınçlı sistem olmak üzere 6 farklı yerin açılışı yapılarak hizmete sunuldu.

İlk olarak kantar ve küçük sanayi sitesinin açılış yapıldı. Burada dua edilerek kurdele kesildi. Daha sonra Kemah kalesinin ışıklandırılması ve yaklaşık 800 yıllık olduğu tahmin edilen restorasyonu tamamlanan Bey Cami il müftüsü Muharrem Gül’ün yaptığı dua ile açılışı yapıldı.

Açılışta kısa bir hayırlı olsun konuşması yapan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Doç. Dr. Aydoğdu; “öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tarih bugün yaşıyorsa tarihtir. Geleneklerimizi, göreneklerimizi biz bugünkü nesillere aktaracağız. İnşallah onlarda gelecek nesillere aktaracaklar. Bugün burada tarihimize sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Bütün kurumlarımız bir araya gelerek Bey camimizin restorasyonunu yapmışlar. İnşallah bugün ibadete açıyoruz. Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi.

Bey Caminin açılışı ve gezilmesinin ardından, Muratboynu Köyü Taşdibi sınırları içerisinde bulunan kaynak suyu Kemah Belediyesinin kendi imkânları tamamlanan 3 bin metre ilave içme suyu hattı ile Bungalov kütük evlerin açışı yapıldı. Tören katılımcılara ikramda bulunulmasının ardından sona erdi.