Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’ın yerel dinamikleri hayata geçiyor

Erzincan Valiliği himayelerinde Cumhuriyetin 100. Yılında Erzincan’ın yerel dinamiklerini harekete geçirme çalıştayı 6 ana başlıkta ve 26 alt başlıkta 900 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. 2 gün süren çalıştayda Erzincan’ın geleceğine vizyon oluşturacak görüş ve önerilerini belirlendi.

Erzincan Valiliği himayelerinde Cumhuriyetin

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirilen ve 2 gün süren Erzincan’ın yerel dinamiklerini harekete geçirme çalıştayına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali yardımcıları, kaymakamlar, Akademisyen, yerel yönetimler, STK temsilcileri katıldı.

Kısa bir değerlendir yapan Çalıştay başkanı Prof. Dr. Cem Şems Tümer; şehrimizin geleceğine yönelik fikir üretilmesine zemin hazırlamak bakımından bir ilk olan çalıştayımızda altı ana başlık altında 697 sektör temsilcisi ve 185 bilim insanından oluşan yirmi altı alt çalışma grubu, beş oturumla il müdürlüklerimizin öncelikli olarak belirledikleri konuları tartıştılar ve elde ettikleri verileri bugün burada sizlerle paylaşacaklar. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Çalıştay başkanı Prof. Dr. Cem Şems Tümer’in konuşmasının ardından sırasıyla, Tarım ve Hayvancılık ana başlığında Vali Yardımcısı Yusuf İzci, AFAD Deprem bilinci başlığı altında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Deprem Teknolojileri Enstitü müdürü Prof. Dr. Şevket Özden, Sağlık ana başlığı altında Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sanayi ve Ticaret ana başlığı altında Erzincan Ticaret İl Müdürü Recai Palabıyık, Kültür Turizmi ve doğa sporları ana başlığı altında Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu ve son olarak Eğitim, Gençlik ve Aile ana başlık adı altında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serdar Demirci, ana başlıklar altında komisyon üyelerinin aldıkları alt başlıklar hakkında sunumlarını yaptılar.

Sunumların ardından genel bir değerlendirmede bulunan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu; Erzincan’ın zengin potansiyelini daha iyi görmemize yardımcı olacak ve yerel dinamiklerimizi keşfetme fırsatı verecek bu önemli çalıştayın Erzincan ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi. Erzincan çok stratejik bir konuma haiz olduğunu doğuyu batıya bağlarken, bir taraftan Karadeniz’i de doğuya bağlıyor diyerek konuşmasını sürdüren Vali Aydoğdu; Erzincan’ımızın çok kadim bir kültürü var. Toprak yapısı, coğrafi yapısı inanılmaz derecede etkili. Tarımsal verilere, doğasına baktığımız zaman dünyanın da bu şehri tanıması gerekiyor. Bakın Türkiye demiyorum dünyanın. Dikkat ederseniz Kemaliye’de Taşlı yol var. Bütün dünyadaki motorcular arasını biliyor. Karanlık Kanyon var bütün dünya biliyor. Buraya geldiğinizde küçükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılıktaki rakamlar Türkiye standartlarının üzerinde. Bizim yapmamız gereken bu verimli toprakların bir karışını bile boş bırakmamak. Üretmek. Göçten bahsettik. İnsan niye göç eder. İnsan bir yerde huzur buluyorsa, üretiyorsa, maddi bağımsızlığı varsa o şehirden göç etmez. Depremler oldu göçler oluyor doğrudur. Biz depremlerle birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Erzincan’ın topraklarının bir problemi yok. Bizim depreme dayanıklı binalar yapmamız gerekiyor. Devletin yönetmeliklerine, kurallarına uymamız gerekiyor. Biz bu yönetmeliklere, kurallara uyarsak, erken uyarı sistemlerini kullanırsak, bütün tedbirlerimizi alırsak bu şehirden göç etmeyiz. Bu şehirden göç etmemek için de gençlerin gitmemesi için de bir defa umudun ve heyecanın olması gerekiyor. Bence bu çalıştay umut ve heyecanı oluşturdu. Biz hep beraber umut ve heyecanı hayatımıza, sözlerden fiiliyata geçirmemiz gerekiyor. Onun için üniversitesiyle, belediyesiyle, valiliğimizle, STK’larımızla herkesle beraber başlayarak üretim odaklı bir sistem üzerinde durmamız gerekiyor. Gençlerimiz buradaki üniversitemizden mezun olursa, istihdamları kolay olursa, iş garantileri olursa ve ekonomik özgürlükleri olursa emin olun büyükşehirlerin o kaotik ortamlarına gitmezler. Bir insan bir yerden göç ediyorsa bir mecburiyet vardır. Ondan dolayı göç ediyordur. Bizim bütün amacımız, gayemiz Erzincan’ın insanların Erzincan’da huzur içerisinde yaşamaları, bu topraklarda üretim yapmaları ve bu üretiminde tekrar Erzincan’a dönmesi. Biz bunu beraber sağlayabiliriz. Erzincan’ın böyle bir potansiyeli var. Erzincan Türkiye’nin modern şehri de olabilir. İnşallah Erzincan’ı diğer iller tarafından da fark edilen, dünyanın da dikkatini çeken bir il haline beraber getireceğiz” dedi.

16-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştay il protokolü ve katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ve iyi dilek temennileri ile sona erdi.