Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan POMEM ’de 29. Dönem mezuniyet töreni düzenlendi

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezinde(POMEM) eğitimlerini tamamlayan bin 521 öğrenci düzenlenen 29’ncu mezuniyet töreniyle polisliğe ilk adımını attılar.

Erzincan Polis Meslek Eğitim

Erzincan POMEM ’de gerçekleştirilen 29. Dönem mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezinde(POMEM) tanıtım videosunun izlenmesinin ardından konuşmasını yapan 29. Dönem birincisi Yasin Mert Akbaba; Mezun olduğu için memnuniyetini ifade ederek, eğitimleri boyunca destek olan POMEM müdürü Alper Özdemir ve tüm eğitmenlerine teşekkür etti. Konuşmasının ardından dönem birincisi olarak yaş kütüğüne plaket çaktı.

Ardından 29. dönem POMEM Mezuniyet Törenine hoş geldiniz diyerek konuşmasını yapan Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi müdürü Alper Özdemir; Mart ayında başlayan ve gece gündüz devam eden Eğitim Süreci bugün itibariyle sona eriyor. POMEM’İ başarıyla bitiren 1521 öğrencimi kutluyorum. Öğrencilerimiz aldıkları üst düzey eğitim ve çalışma istekleri ile görevlerini en iyi şekilde yerine getirecektir. Görevinizi layıkıyla yapabilmeniz için amirleriniz ve hocalarınız sizleri her türlü duruma karşı hazırladılar. Mesleğin inceliklerini, hassasiyetle takip etmeniz gereken kuralları size anlattılar. Sizlerin almış olduğu eğitimin en iyi ve en kapsamlı eğitimlerden biri olduğu tartışmasız bir gerçektir. Mesleğimiz gereği bazı şeyleri görerek ve yaşayarak öğreneceksiniz. Bu süreçte sizlerden şu hususlara her zaman dikkat etmenizi istiyorum: Devlet geleneğimizin asırlardır değişmeyen esası insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibidir. İnsanımızı görevimiz gereği ne kadar korursanız, ne kadar yüceltirseniz devletimiz o derece büyüyecek, gelişecek, güvenli ve huzurlu bir hale gelecektir.

Sizlerden görevinizi icra ederken özgürlük-güvenlik dengesini muhafaza etmenizi beklediğimin vurgusunu da yapmak istiyorum. Kanunların sizlere vermiş olduğu yetkiyi kullanırken asla sınırları aşmayın. Meslek hayatınız boyunca kanundan, hukuktan ahlaktan ve sizlere daima doğru yolu gösterecek vicdan pusulanızdan ayrılmayın. Türk Polisinin vicdan, merhamet, adalet ve asalet bakımından dünyada eşi benzeri bulunmadığını unutmadan: üzerinizde taşıdığınız üniformanın milletimizin gönlüne huzur veren güven aşılayan bir şeref timsali olduğu bilinciyle Devletimizin yasal gücünü temsil ederek, toplumsal yaşamı  dirlik, düzen ve güven içerisinde sağlamak gibi zor ve önemli bir sorumluluk üstlenecek ve Emniyet Teşkilatımıza değerli katkılarda bulunacaksınız” dedi.

Son olarak konuşmasını yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Bugün burada polis olmak için bir araya gelen 1521 genç arkadaşımız mezun olacak ve memleketimizin dört bir yanına giderek görevlerine başlayacaklar.

Bu ülkenin topraklarında gözlerini açan her çocuk Polis ve Asker olmak ister. Karşımda duran birbirinden güzel gençleri gördüğümde; onların zaten burada Vatanına Can olmak için bulunduğunu biliyor ve bu konuda en ufak bir tereddüt bile duymuyorum. Benim sizden istediğim; yüreğinizden asla eksik etmemeniz gereken iki kavram var, sevgi ve merhamet… Nerede, Kiminle ve Hangi durumda olursanız olun kalbiniz de her zaman sevginin tohumları olsun. Sevginin tohumları olsun ki, Vatanın hangi köşesine giderseniz gidin onları toprağa ekebilesiniz. Sizin ekeceğiniz bir tane sevgi tohumu bile devleti ve milleti birleştirecek ve aralarında kopamayacak bir bağ oluşturacaktır. Ülkemizin her karışında bu tohumlara o kadar muhtaç insan var ki. Başlamak üzere olduğunuz bu kutsal meslek, sizlere kolaylıklar ya da zenginlikler bahşetmeyecek. Yorulacaksınız, üşüyeceksiniz, uykusuz kalacaksınız. Hatta kendi çocuklarınızın büyüdüğünü bile göremeyeceksiniz. Ancak, bu meslek bizlere, onurlu bir gelecek ve şerefli bir hazine verecek. Siz kalbinizden eksik etmediğiniz sevginiz ve yüzünüzle bir uzuv gibi bütünleşen güler yüzünüzle bu Cennet Vatanın evlatlarına rol model olacaksınız.

Sevgili anne babalar bugün sizin evlatlarınız sizi gururlandırdı. Bu gurur bir faninin yaşayabileceği en büyük gururdur. Bu çocuklarınız sizin atan kalbiniz, gözünüz, tutan eliniz, Allah sizlerden razı olsun. Al Bayrağın altında devletine, vatanına, milletine bağlı böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için hepinizin samimiyetle ellerinden öpüyorum. Allah sizi var etsin.

Sevgili öğrenciler, genç kardeşlerim, yolunuz bahtınız açık olsun, Allah’a emanet olun” dedi.

29. dönemde derece ile mezun olan öğrencilere Vali Hamza Aydoğdu başarı belgeleri ve hediyelerini vererek tebriklerini iletti.

Program 29. Dönem mezunların yapmış olduğu yemin töreni ile sona erdi. Tören sonunda aileleri ile mezun olan öğrenciler sarılarak sevinçlerini paylaştılar.

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezinde(POMEM) de yapılan yemin törenine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, POMEM müdürü Alper Özdemir, kurum ve kuruluş müdür ve amirleri ile öğrencilerin aileleri katıldı.