Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan kitap okumayı seviyor

Her yıl Mart ayının son pazartesi günü itibariyle hafta boyunca kutlanan, “Kütüphane Haftası” kapsamında saat 12.30 ile 13.00 arasında ’81 İlde Kitap Okuyoruz” konulu Türkiye genelinde eş zamanlı kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Her yıl Mart ayının

Bu yıl 60’ncısı kutlanan Kütüphaneler haftası etkinlikleri kapsamında 81 il genelinde olduğu gibi Erzincan’da da kütüphane haftası dolayısı ile kitap okuma etkinliği düzenlendi. Açık havada kitap okuma etkinliğine çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

1964 yılından bu yana 60’ıncısı kutlanan Kütüphane Haftası kutlamaları çerçevesinde 81 ilde eş zamanlı düzenlenen kitap okuma etkinliği Erzincan’da da açık havada gerçekleştirildi. Saat kulesi arkasındaki alanda İl Kültür ve Turizm müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

İl Kültür Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesi tarafından dağıtılan Kitaplar ile okuma etkinliğine gelen öğrenciler 12.30 ve 13.00 arası kitap okudular. Cumhuriyet Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Hamza Ahmet etkinlikte duygusunu ifade ederek, kitap okumak çok güzel. Buradan herkesi kitap okumaya davet ediyorum” dedi.

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Mehmet Efe Büyükderici de düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “kitap okumak çok güzeldir. Ben kitap okurken hayallere dalıyorum. Kendimizi geliştirmek amacıyla kitap okumak zorundayız. Bu etkinlikte çok güzel oldu” ifadeleri kullandı.

KİTAP OKUMA BİLİNCİNİ DAHA DA GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Düzenlenen etkinlik ile ilgili bilgi veren Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç; “1964’ten beri her yıl mart ayının son haftasında kutlanan kütüphane haftasının bu yıl 60. yılını kutlamaktayız. Hafta başında, tiyatro gösterisi, kitap sergisi, kütüphane tanıtım faaliyetleriyle açılışını yaptığımız Kütüphane Haftamız, bugün burada 81 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen, “kitabını al sen de gel”  kitap okuma etkinliğiyle devam ediyor. Tüm bu etkinlikler ve kutlama programlarımızla kütüphanelerimizde bulunan kullanıcı sayımızı artırmayı ve kitap okuma bilincini daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. İlk emri oku ile başlayan bir dinin mensupları olarak okumak bizlerin zaten temel vazifelerindendir. Okudukça daha çok gelişecek ve geliştikçe daha çok üreten bir toplum olacağız. Bu bağlamda kütüphanelerimiz; milli kültür mirasımızı yaşatarak, gelecek nesillere aktarmak suretiyle sorunlarını bilgi ile çözebilen mutlu, başarılı, çağdaş bir bilgi toplumu oluşturarak, bölgenin kültürel, sosyal ve teknik kalkınmasına yardımcı olmayı kendisine amaç edinmiştir. Özellikle çocuklarımızın erken yaşta okuma alışkanlığı kazanmaları ve kütüphane kullanıcısı olmaları hem kişisel gelişimleri için hem de toplumumuzun gelişimi için çok değerlidir. Çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından korumanın yolu da kütüphanelerimizden geçmektedir. Dolayısıyla ben yetişkinlerimizden çocuklarımıza kadar tüm halkımızın kütüphanelerimizi aktif olarak kullanmaya davet ediyor, okuyucularımızın, üyelerimizin ve kütüphane çalışanlarımızın haftasını kutluyorum” dedi.