Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Cemevi Otoparkı hizmete açıldı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Cemevi’nde vatandaşların cenaze ve etkinlik günlerinde bir sorun haline dönüşen park ihtiyacını karşılamak amacıyla Erzincan Belediye Başkanlığı tarafından arsa sahiplerinden yer tahsis edilerek kamulaştırılan alana yapılan otopark hizmete açıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu

Asfalt serim çalışması ardından kaldırım vb. eksikliklerinin tamamlanmasıyla Cemevi’ne gelen misafirler için araçlarını park edebileceği bir alan olarak kullanılacak.

Yapımı tamamlanmak üzere olan Cemevi Otoparkını yerinde inceleyen Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı ve Cemevi Dedesi Sadık Düzgün ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kerim Derviş ile birlikte otopark alanını gezdi.

Burada basın mensuplarına bir konuşma yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı ve Cemevi Dedesi Sadık Düzgün şu ifadelere yer verdi; “Bizim Cem evi olarak otopark sorunumuz vardı. Bunu daha önce Başkanımıza ilettik. İlgileneceğini söylemişti. Erzincan her ne kadar dışarıya göç veren bir il olsa da, her vatandaş cenazesini kendi memleketine getiriyor. Getirince de burada otopark sorunumuz oluyordu. Başkanımıza bu konuda teşekkür ederiz. Umduğumuzdan çok daha kısa bir sürede bu sorunu çözdü. Hem cenazelere gelenler araçlarını çekecek hem de diğer zamanlarda mahalle sakinleri araçlarını buraya park edebilecek. Başkanımız diğer konularda da ne dediysek bize yardımcı oldu. Her zaman her isteğimizi yerine getiriyor, kendisine çok teşekkür ediyorum.”

Ardından konuşan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kerim Derviş şöyle konuştu; “Başkanımıza mahallem adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Mahallemize yaptığı hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Daha sonra konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir AKSUN konuşmasında şunları dile getirdi; “Çok değerli Erzincanlı hemşerilerim. Şu anda Cumhuriyet mahallesindeki Merkez Cem evimizde bulunmaktayız. Otopark problemini çözdük. Çok şükür Erzincan’ımızda “Kardeşliğin Şehri” ifadesi yerini bulmuş oldu. Biz 85 milyonun Türkiye’de kardeş olmasını, 240 bin insanın Erzincan’da kardeşlik duygularıyla hayatına devam etmesi gerektiği inancını taşımaktayız. Onun için de yatırımlarımızı her inanç noktasında, dünya bakışı, dünya görüşü noktasında kim olursa olsun ona destek olmamız gerektiğinin bilinci ile hareket etmekteyiz. “Kardeşliğin Şehri Erzincan”dan tüm Türkiye’mize hürmet ve saygılarımızı sunuyoruz, iyi ki varsınız.”