Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Belediyesi ve Erzincan Barosu iş birliği yardım projesi imzaladı

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Erzincan Barosu Başkanı Av. Âdem Aktürk arasında Adli yardım projesi protokolü imzalandı.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir

İmzalanan proje kapsamında, Belediyemizin de destekleri ile Erzincan Barosu aracılığıyla verilen adli yardım hizmeti yaygınlaştırılarak daha fazla vatandaşımızın ailenin, çocuğun, yoksulun dava açabilmesi, hak araması, bu vesile ile adalete erişimi sağlanmış olacak. Proje kapsamında Belediyemiz tarafından Baroya 700 Bin TL destek sunulacak.

Erzincan’da”dezavantaj” ya da “kırılgan kesimler” şeklinde tarif ettiğimiz vatandaşlarımızın, özellikle ekonomik gülcükler nedeniyle korunmaya muhtaç olduğu, bu anlamda özellikle belediyeler olmak üzere ilgili kamu ya da özel kuruluşların sosyal çalışmaları kapsamında ve sosyal belediyecilik anlayışı ile bu vatandaşlarımızın en temel hakkı olan hak arama hürriyetini kullanabilmesine imkan sağlanabileceği değerlendirilmektedir.

Erzincan’da “Baro ve Erzincan Belediyesi iş birliği ile adlı yardım projesi” olarak isimlendirilen proje kapsamında Erzincan Belediyesi de destekleri ile Erzincan Barosu aracılığıyla verilen adli yardım hizmeti yaygınlaştırılarak daha fazla vatandaşımızın ailenin, çocuğun, yoksulun dava açabilmesi, hak araması, bu vesile ile adalete erişimi sağlanmış olacak.

Proje kapsamında yapılan Adli Yardım, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 176 ve devamı maddeleri ile Adalet Bakanlığınca onaylanarak yürürlüğe giren TBB Adli Yardım Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilecek. Ayrıca Avukatlık ücretini karşılayacak şekilde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza, danışmanlık ve ücretsiz Avukatlık hizmetleri Adli Yardım nöbet uygulaması ile de verilecek.

Erzincan Barosu adına CMK ve Adli Yardım Koordinatörlüğü’nde yürütülecek olan adli yardım hizmetine ilişkin proje ve protokol çerçevesinde, ayrılan bütçe oranında yapılan veya yapılmış olan görevlendirme adedi ve türü ile harcama miktarı yılsonunda Erzincan Belediyesine bildirilerek projenin bitirilmesi sağlanacak. Adli Yardım hizmeti ile Adli Yardım Nöbet uygulamasının yapılacağı yer, Erzincan Barosu hizmet binasında faaliyet gösteren Adli Yardım Bürosu olacak.

Erzincan Belediyesi bütçesinden Adli Yardım Nöbeti ile Adli Yardım amacına münhasır olarak kullanılmak üzere, 700 bin TL meblağ Erzincan Barosu tarafından bu amaçla sunulan hizmetlerde kullanılmak üzere açılı bulunan hesaba aktarılacak. Proje Erzincan Belediyesi Meclisi tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girerek geçerlilik süresi 1 yıl olacak