Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü 16 ile hizmet veriyor

Tarım alanında Erzincan’da yapılan projelerin ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü İsmail Esmek, 16 ilin Erzincan’a bağlı olduğunu söyledi.

Tarım alanında Erzincan’da yapılan

Esmek açıklamasında, aynı zamanda çiftçilerin isteklerine göre toprak analizlerin yapıldığını vurgulayarak; Erzurum, Malatya, Elazığ, Muş, Bingöl, Bitlis, Van, Gümüşhane, Bayburt,   Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Sivas ve Tunceli illerini kapsayan 16 il Erzincan’a bağlı.

Meyvecilik, Bağcılık, Sebzecilik, Kuru fasulya, süs bitkileri, bitki sağlığı, biyoçeşitlilik ve genetik kaynaklar ile eğitim ve yayım alanlrında çalışma yaptıklarını belirten Esmek; Müdürlüğümüz meyve, sebze, süzü bitkileri konularında yetiştirme teknikleri, ıslah ve genetik konusunda araştırma projelerini yürüterek sonuçlandırdıklarını ayrıca bölgede ve illerde sorun olan hastalık ve zararlarla etkin mücadele için araştırma çalışmaları ile hizmet içi eğitimler yaptıklarını söyledi.

AR-GE FAALİYETLERİ YÜRÜTMEKTEYİZ

Esmek; “Enstitümüz Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı 156 adet merkeze doğrudan bağlı kuruluşlardan bir tanesi olup Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı. Enstitüsüler içinde 3 tane birleştirilmiş Enstitüsünden bir tanesidir. Birleştirilmiş Enstitüsünden maksadımız şudur; farklı disiplinlerde görev yapan Enstitüsülerimiz birleştirilmiş Enstitüsü olarak anılmaktadır. Biz bitki sağlığı, ıslah ev genetik yetiştirme teknikleri sebze süs ve meyve, bağ alanlarında AR-GE faaliyetleri yürütmekteyiz. 

TEKNİK DESTEKLER VERİYORUZ

Görev yönetmeliği doğrultusunda yürüttüğümüz bu faaliyetlerin dışında yine bize bağlı olan bölgemizdeki 16 il, bu illerimiz Doğu Anadolu olmakla beraber Güney’de Hakkari’den tutun Kuzey’de Ardahan ve Doğu Karadeniz sınırları içinde Gümüşhane ve Bayburt illerini kapsayan 16 il bahsettiğimiz alanlar itibari ile bize bağlı. Bu illerde ki teknik personele eğitimler vermek onları çiftçilere yeni tekniklere ulaştırma maksadı ile onları eğitmek bizim görevlerimiz arasındadır. Aynı zamanda bu bölgelerimizde ki çiftçilerimizden bize talep geldiği sürece onlara her türlü teknik desteği vermeye hazırız. 

İHTİYAÇ DUYAN ÇİFTÇİLERİMİZ TOPRAK ANALİZLERİNİ YAPTIRABİLİRLER

Erzincan ilinde bulunan 7 Bin adet çiftçimizin de peyderpey Enstitüsümüze gelip yaptığımız çalışmaları yerinde görmelerini sağlayacağız. Diğer illerimizde gelen çiftçilerimiz de eğitimlerini sağlayacağız. Müdürlüğümüzden ayrıca toprak analizleri yapılmaktadır. İhtiyaç duyan çiftçilerimiz toprak analizlerini yaptırabilirler. Arkadaşlar çıkan analizlere göre çiftçilerimize uygun gübrelerini tavsiyelerini teknik bir şekilde ifade ediyorlar” dedi.