Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyanet İşleri Başkanlığı 2 Bin 450 Personel Alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında bulunan boş pozisyonlara sözlü sınav sonuçlarına göre 2 bin 450 sözleşmeli personel alımı yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sıralaması esas alınarak, 2 bin 300 imam-hatip, 100 Kur’an kursu öğreticisi (bunlardan 30’u görme ve işitme engelli öğrenciler için) ve 50 müezzin-kayyım alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru yapacak adaylardan, lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olma şartı aranmaktadır. Başvuru işlemleri için adayların “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden ön başvuru yapmaları ve il/ilçe müftülüklerinde başvuru onay işlemini tamamlamaları gerekmektedir. Bu şartları yerine getirmeyen adayların başvuru talepleri dikkate alınmayacak.

Başvuru şartları, aranan nitelikler ve atamaya ilişkin ayrıntılı bilgiler, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alacak. Başvurular, 25 Eylül’de başlayacak ve 6 Ekim saat 16.30’da sona erecek.