Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan bazı taşınmazlar acil kamulaştırılacak. Aydın, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Nevşehir gibi iller, enerji üretimi ve iletim hatları için kamulaştırma sürecine dahil edildi ve bazı üniversitelere yeni fakülteler açıldı. 

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan kararlara göre, Artvin’in Merkez ilçesine bağlı Çayağızı Mahallesi’nde bulunan alanların riskli alan ilan edilmesine dair daha önce alınan Bakanlar Kurulu kararı yürürlükten kaldırıldı.

Üniversitelerde de çeşitli değişikliklere gidildi. Samsun Üniversitesi’nde “Siyasi Bilgiler Fakültesi” ile “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” kurulurken, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde “Kıraat ve Mushaf Araştırmaları Enstitüsü” ve Kafkas Üniversitesi’nde “Sarıkamış Spor Bilimleri Fakültesi” kurulmasına karar verildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatında da düzenlemelere gidildiği belirtilirken, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde “Kuzey Marmara Özel Endüstri Bölgesi” ve “ASKOOP Özel Endüstri Bölgesi”nin kurulması kararlaştırıldı.