Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’de Kongre Süreci, 6 Eylül’de Refahiye’den Başlıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Salih Aksu Parti il binasında Basın Mensupları ile bir araya gelerek yapılacak olan ilçe, Merkez ilçe ve il teşkilatları olağan seçimleri ile ilgili bilgi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan

Erzincan MHP il teşkilatı binasında gerçekleştirilen toplantıya Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Özaslan, MHP Erzincan İl Başkanı Salih Aksu, MHP Merkez İlçe başkanı Yavuz Selim İneç, partililer katıldı.

04 Temmuz 2020 tarihinde, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde, Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin başkanlığında düzenlenen “ 2020 yılı İl Başkanları Toplantısında Türkiye genelinde il ve ilçe kongrelerine ilişkin tarihler belirlendiğini belirten MHP il başkanı Salih Aksu açıklamasında; “Patimizin ilk kongresi “ İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik. Kazanan Türkiye Olacak “ sloganıyla, 09 Ağustos 2020 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere ilk ayak bastığı Samsun ilimizin İlk adım ilçesinden başlayacaktır. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyin bu ilk kongreyi Samsundan başlatmasının manası büyük ve anlamlıdır. Çünkü Türkiye Cumhuriyetini Kuran yüce Türk Milletinin zincirlerini kırdığı, esareti kabul etmediği, Vatan toprağını düşmana çiğnetmektense, her karışını şehit kanlarıyla sulamaya ant içildiği başlangıç noktasıdır. Hepimiz için Hayırlı olsun” dedi.

Genel Başkanımızın direktifleri doğrultusunda, İl ve İlçe teşkilatlarımızın yaptığı çalışma neticesinde Erzincan merkez ve ilçelerimizde 13 üncü olağan kongre tarihleri belirlenerek genel merkezimizin onayına sunulduğunu söyleyen Aksu, “Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuz tarafından onaylanmış olup kongre süreci resmen başlamıştır. Bu kapsamda 13 üncü ilçe kongre tarihlerimiz şu tarihlerde icra edilecektir.

06 Eylül Pazar 11.00 Refahiye İlçe Kongresi

13 Eylül Pazar 11.00 Kemah İlçe Kongresi

20 Eylül Pazar 11.00 Otlukbeli İlçe Kongresi

20 Eylül Pazar 14.00 Çayırlı İlçe Kongresi

26 Eylül Cumartesi 14.00 Üzümlü İlçe Kongresi

27 Eylül Pazar 11.00 Tercan İlçe Kongresi

04 Ekim Pazar 11.00 İliç İlçe Kongresi

04 Ekim Pazar 14.00 Kemaliye İlçe Kongresi

11 Ekim Pazar 11.00 Merkez ilçe Kongresi yapılacaktır.

İl kongre tarihimiz ilçe kongreleri tamamlandıktan sonra bilahare belirlenecek ve kamuoyuyla paylaşılacağını da ifade eden Aksu, “ Milliyetçi Hareket Partisi kongre süreci 14 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan 13üncü Büyük Kongre ile tamamlanmış olacaktır. Kongrelerimiz, PANDEMİ süreci ve alınan karantina tedbirleri göz önünde bulundurularak “ Maske, Mesafe ve Hijyen” kurallarına uygun olarak icra edilecektir.

Kongrelerimiz, ayrışmanın değil kardeşlinin hoşgörünün esas olduğu, bir olmanın, beraber olmanın bir göstergesi olup, Ülkücü Hareketin Şanlı tarihinde her zaman önemli bir yer teşkil etmiştir. 13 üncü Olağan İl ve İlçe kongrelerimizde 2023 Vizyonu çerçevesinde önemli bir adım ve önemli bir kavşak noktası olarak görmekteyiz. Bu süreçten Milliyetçi Hareket Partisi daha da güçlenerek çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın.

Son olarak; Pençe Kaplan Harekât Bölgesinde, Suriye Kuzeyindeki Harekât Bölgelerinde, Yurt içindeki operasyonlarda şehit olan tüm güvenlik güçlerimize ve Mehmetçiklerimize, Dağlık Karabağ bölgesi ermeni askerleri tarafından şehit edilen Azeri ordusuna mensup kardeşlerimize Cenabı Allahtan Rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum.Bu duygularla, siz değerli basın mensuplarına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, Aziz vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyorum” dedi.