Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP Milletvekili adayları Partililerle bir araya geldi

28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde Erzincan’dan Milliyetçi Harekât Partisi (MHP) Erzincan Milletvekili adayları il parti binasında partililerle bir araya geldi.

28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde siyasi partilerden milletvekili adayı olan isimlerin listesi Yüksek Seçim Kuruluna teslim edildi. MHP’den Erzincan 1. Sıra adayı olarak gösterilen Cemil Yavuz Aksu, partililer tarafından Yanlızbağ’da coşkulu bir şekilde karşılandı. Konvoy eşliğinde MHP İl binasına gelen Cemil Yavuz Aksu ve MHP 2. Sıra Milletvekili adayı Aziz Gün, burada partililerle bir araya geldi ve ardından bir basın açıklaması yaptılar.

MHP İl binasında gerçekleştirilen programa Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, MHP İl Başkanı Salih Aksu, MHP Milletvekili adayları Cemil Yavuz Aksu ve Aziz Gün ile çok sayıda partili katıldı.

İlk olarak söz alan MHP İl Başkanı Salih Aksu, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde MHP’nin iyi bir sonuç alarak her iki adayını da meclise göndereceklerini ifade etti.

MHP’nin tüm teşkilatları ile seçime hazır olduğunu ifade eden İl Başkanı Aksu, “MHP olarak yapılacak olan seçimlere hazırız. Her iki adayımızda alanında kendini ispatlamış liyakat sahibi isimlerdir. Yapılacak olan seçimlerin neticesinde her iki adayımızda meclisteki yerini alacak ve Erzincan’ımıza hizmet edecektir” dedi.

Daha sonra söz alan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksu’nda, Belediye seçimlerinde olduğu gibi milletvekili seçimlerinde de Erzincan halkının MHP’yi tercih edeceğinin altını çizdi.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un ardından söz alan MHP 2. Sıra Milletvekili adayı Aziz Gün, yıllardır eğitim camiası içerisinde Erzincan’a hizmet verdiğini anımsatarak, Erzincan halkının onayı ile bundan sonraki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisinde Erzincan’a hizmet etme noktasında çalışacağını kaydetti. Aziz Gün konuşmasında şunları kaydetti; “Zorlu bir sürece girmiş bulunmaktayız. İnşallah hep birlikte, el ele, gönül gönüle gitmediğimiz yer kalmayacak. Tertemiz bir sayfa ile biz bu yola çıkıyoruz. Şehrin hafızası olarak çeyrek asır bu şehirde eğitim ordusuyla bir gayret gösterdik ve neticesinde son 10 yılı İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere. Bir araya geldikçe, beraber oldukça, aynı dava uğruna koştukça, ekip ruhu içerisinde oldukça sondan 10 olan ili ilk ona getirdik. Biz Erzincan olarak öğrencisi, velisi, öğretmeni ve idarecisiyle hep birlikte olmak kaydı ile onların hayallerini kendi hayallerimiz ile birleştirerek bu başarıyı aldık. El ele verdikten sonra neticeyi alacağız inşallah. Bu kutlu yürüyüşümüzün hayırlara vesile olmasını yüce Mevladan niyaz ediyorum” dedi.

Programda son olarak söz alan MHP Erzincan 1. Sıra Milletvekili adayı Cemil Yavuz Aksu ise Erzincan’a ve Erzincan halkına hizmet yarışında olduğunu belirtti.

Cemil Yavuz Aksu, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Memleketimde, büyüdüğüm bu topraklarda sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle MHP Erzincan milletvekili adayı olarak güzel memleketimize Can Erzincan’ımıza hizmet etmek üzere buradayım. Allah’ın izniyle belediye seçimlerinde olduğu gibi 14 Mayıs 2023 günü yapılacak olan seçimlerde üç hilalli kutlu sancağımızı dalgalandıracağız. 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerini Türk milletinin karar anı, Türk tarihinin yol ağzı, Cumhuriyet’in yeni yüzyılına hazırlık sözleşmesi olarak değerlendiriyoruz. PKK, FETÖ ve türlü terör örgütleriyle kol kola girenlere, yerli ve milli kazanımlarımızı yok etmeye, terör seviciliği yapıp iltisaklı kim varsa affetme vaadinde bulunan hadsizlere geçit vermeyeceğiz. Tezgâh altı siyasi ilişkilerle milli geleceğimize ipotek koymayı heves edenlerin, bu heveslerini kursaklarında bırakmaya söz verdik, yemin ettik. Makam, mevki, servet, şöhret devşirme arayışında hiç değiliz. “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” anlayışıyla hamle üstüne hamle yapma, çağı yakalama hatta önüne geçme derdindeyiz. Canımızdan aziz bildiğimiz milletimizi ve vatanımızı, canımızın cananı gördüğümüz devletimizi dünya durdukça yaşatma ve yükseltme çabasındayız.

İlk hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçilmesi ve bu kritik süreçte başarılı çalışmalarına ara vermeden devam etmesidir. İkinci hedefimiz ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili sayısının artırılarak Meclis’te daha güçlü temsil edilmesini sağlamaktır. Bu noktada siz değerli hemşerilerimizin de desteğiyle Erzincan milletvekillerinin Milliyetçi Hareket Partisi adaylarından seçilmesini sağlayacağınıza yürekten inanıyorum.

Partimizin diğer adayı olan Aziz Gün hocamızın tecrübesiyle birlikte Erzincan’ı ayağa kaldıracak, memleketimizin yiğit evlatlarının gür sesini Ankara’da duyuracağız. Burayı şereflendiren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık. Şimdi vatan için yola koyulma vaktidir. Haydi, bismillah…”dedi

Gündüz uyumadan, gece durmadan omuz omuza çalışacağız. Kökeni, yöresi, mezhebi ve dili ne olursa olsun milli ve manevi değerlerin ortak paydasında yerini alan her insanımız bizim kardeşimizdir. Dolayısıyla her kapıyı çalacak, her gönüle girecek, her hemşerimizin derdiyle hemhal olacağız” ifadelerini kullandı.