Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP Milletvekili adayları iftarda partililer ile bir araya geldi

28. dönem milletvekilliği seçimleri öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan milletvekili adayları Cemil Yavuz Aksu ve Aziz Gün il teşkilatı tarafından düzenlenen tanıtım ve iftar programına katıldılar.

28. dönem milletvekilliği seçimleri

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programa Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, MHP Erzincan Milletvekili Adayları Cemil Yavuz AksuAziz Gün, İL Başkanı Salih Aksu, Merkez İlçe Başkanı Çetin Polat, Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Özarslan, Kadın Kolları Başkanı Serpil Ayaz, bazı ilçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe yönetimleri, Meclis üyeleri, Muhtarlar ve kalabalık bir partili grubu katıldı.

İlk olarak söz alan MHP İl Başkanı Salih Aksu, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde MHP’nin iyi bir sonuç alarak her iki adayını da meclise göndereceklerini ifade etti. MHP’nin tüm teşkilatları ile seçime hazır olduğunu ifade eden İl Başkanı Aksu, “MHP olarak yapılacak olan seçimlere hazırız. Her iki adayımızda alanında kendini ispatlamış liyakat sahibi isimlerdir. Yapılacak olan seçimlerin neticesinde her iki adayımızda meclisteki yerini alacak ve Erzincan’ımıza hizmet edecektir” dedi.

Daha sonra söz alan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksu’nda, Belediye seçimlerinde olduğu gibi milletvekili seçimlerinde de Erzincan halkının MHP’yi tercih edeceğinin altını çizdi.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un ardından söz alan MHP 2. Sıra Milletvekili adayı Aziz Gün, yıllardır eğitim camiası içerisinde Erzincan’a hizmet verdiğini anımsatarak, Erzincan halkının onayı ile bundan sonraki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisinde Erzincan’a hizmet etme noktasında çalışacağını kaydetti. Aziz Gün konuşmasında şunları kaydetti; “Zorlu bir sürece girmiş bulunmaktayız. İnşallah hep birlikte, el ele, gönül gönüle gitmediğimiz yer kalmayacak. Tertemiz bir sayfa ile biz bu yola çıkıyoruz. Şehrin hafızası olarak çeyrek asır bu şehirde eğitim ordusuyla bir gayret gösterdik ve neticesinde son 10 yılı İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere. Bir araya geldikçe, beraber oldukça, aynı dava uğruna koştukça, ekip ruhu içerisinde oldukça sondan 10 olan ili ilk ona getirdik. Biz Erzincan olarak öğrencisi, velisi, öğretmeni ve idarecisiyle hep birlikte olmak kaydı ile onların hayallerini kendi hayallerimiz ile birleştirerek bu başarıyı aldık. El ele verdikten sonra neticeyi alacağız inşallah. Bu kutlu yürüyüşümüzün hayırlara vesile olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

Son olarak konuşmasını yapan MHP 1. Sıra adayı Cemil Yavuz Aksu; Gardaşlar diyarı, can Erzincan’ı tüm kalbimle selamlıyorum. Çayırlı ’ya, İliç’e, Kemah’a, Kemaliye’ye, Otlukbeli’ne, Refahiye’ye, Tercan’a, Üzümlü ’ye ve karış karış tüm Erzincan’a hürmetlerimi gönderiyorum. Erzincan; candır, canandır, Türk tarihinin can evidir. Erzincan vatan ve millet sevdasının cevheridir. Erzincan’ı ayak bağlarından kurtarmak, gelişmesini ve büyümesini sağlamak MHP için beka ve haysiyet meselesidir. Mutlaka başaracağız, mutlaka yapacağız, Erzincan’ı baştan ayağa ihya edeceğiz.

Türkiye’yi ekonomik darboğaza çekmek isteyen fırsatçılar, kirli odaklar, zulüm ortakları devrededir. Döviz kuru üzerinden Türkiye tehdit edilmektedir. Ekonomik operasyon siyasi kumpasa eşlik etmektedir. Döviz kurunu bombaya çevirip refahımıza, büyümemize, ekmeğimize, geleceğimize direkt atanlara alkış tutmak, siyasi amaçlarla onların sözcülüğüne soyunmak vatana ihanet ölçüsünde bir suçtur. Türkiye ekonomisini hedef alanlara çıtını çıkarmayıp, batıyoruz, bitiyoruz, tükeniyoruz diyenler kesinlikle iyi niyetli değillerdir. Milli irade, mali ve ekonomik istiklalle perçinlenip kuvvet kazanacaktır. Türkiye vahşi bir saldırı altındayken buna duyarsız kalmak, bir adım ötesine geçip ekonomik tetikçilerle paslaşmak çarpıklıktır. Can Erzincanlılar da bugüne kadar olduğu gibi bölücü örgüte, onlarla kapalı kapılar ardından hamilerinin gölgesinde ittifak yapanlara aman vermeyecektir. Teröristlerin sözcülüğüne soyunan, üç tane oy için bölücü dili kullananlara bir kelam dahi edemeyenlere göz açtırmayacaktır. Konuşmalarında aklındaki diline yansıyanlara, bu toprakların güzel insanlarına karşı kin ve düşmanlık duygusuyla hareket edenlere en güzel cevabı vermeye de devam edecektir.

Erzincan Doğu Anadolu’nun yükselen yıldızı, parlayan incisidir. Bu bölgenin huzur ve güvenliği sağlam esaslara bağlandıkça, inanıyorum ki Erzincan’ın önü bütünüyle açılacaktır.

Ergan Dağı’nın inci gibi karları, Ekşisunun şifaları suları, Girlevik’in coşkun şelalesini siz bu krdeşinize yetki verdiinizde herkes tanıyacak, adeta gıpta ederek gelişmemizi takip edecektir.

Coğrafi işaretli el emeği göz nuru Refahiye Balı, Cimin Üzümü, Erzincan Kesme Kadayıfı, Kemaliye Dutu/Eğin Dutu ve Kemah Doğal Kaynak Tuzu, Üzümlü Sarucu, Bakır Ürünlerimiz dünyaya tanıtılacaktır. Ben demeden biz olmanın şuuruyla hareket edecek yanımızda kim var demeden hedefe doğru sağlam adımlarla yürüyeceğiz. Daha küçük bir çocukken babamın dizinde otururken “Erzincan’a ne yapabiliriz, bu şehrin can insanlarına nasıl hizmet ederiz” sohbetlerine şahit oldum. Ruhuma nakış nakış işleyen bu sözler benim hayatımda önemli bir yer aldı. Anamın “Yarabbi bütün peygamber ümmetini koru, sakla, bekle içlerinde de benimkini evlatlarımızı vatana millete hayırlı bir evlat eyle”.duasıyla nefsimi ayaklar altına alarak var gücümle çalışmak için siz değerli hemşerilerimin karşısına milletvekili adayı olarak geldim. Derdimiz Vatan, Sevdamız Erzincan diyerek çıktığımız bu yolda sizden oy değil bizim Yavuz diyeceğiniz evladınızın yanında olmanızı, sırtını dayayacağı bir dağ gibi durmanızı bekliyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde olduğu gibi Erzincan’da üç hilali zafere taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Bugüne kadar gösterdiğiniz ilgi ve destekten ötürü teşekkür ediyorum. Son virajına girdiğimiz seçimlerde analarımızın duasının, babalarımızın desteğinin ve gençlerimizin heyecanının bizlerle olduğunu biliyorum.

Bin aydan daha hayırlı olan ve yarın idrak edeceğimiz Kadir Gecesi’nin bir mağfiret ve dualarınızın kabul günü olmasını diliyorum. Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından iftar programına katılan partililer milletvekili adayları ile fotoğraf çektirdiler. MHP heyeti program sonrasında teravih namazı için Kandilli camisine gittiler.