Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da AK Parti-CHP el ele meclise

28. Dönem Milletvekili seçim sonuçları belli oldu. Erzincan’ın yeni dönem milletvekilleri Adalet Kalkınma Partisi’nden Süleyman Karaman, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mustafa Sarıgül oldu.

28. Dönem Milletvekili seçim

Resmi sonuçlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak olup kazanan milletvekilleri mazbatasını alacak.

14 Mayıs Pazar dünü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği Erzincan il geneli seçim sonuçları açıklandı. Erzincan’da AK Parti ve CHP 1’er milletvekili çıkardı

Yüzde 90 katılımın olduğu seçimlerde AK Parti 59 bin 297 oy ve yüzde 38.52 ile birinci parti konumunda bulunarak birinci parti oldu. 55 bin 633 oy ve yüzde 36. 14 ile CHP ikinci parti olurken MHP aldığı 30 bin 389 oy ve yüzde 19.74 oy oranı ile üçüncü parti olarak seçimi tamamladı.

Alınan bu sonuçlara göre AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Süleyman Karaman ve Millet ittifakı CHP’den 1. sıra adayı Mustafa Sarıgül Erzincan milletvekili olarak seçildiler.

Erzincan ilçelerinde İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refahiye, Üzümlü ve Merkez ilçede AK Parti birinci parti olurken Çayırlı ve Tercan ilçelerinde CHP seçimi ilk sırada tamamladı.

SÜLEYMAN KARAMAN

Makine Yüksek Mühendisi; Erzincan Refahiye Alaçayır Köyü İlkokulu, Erzincan Kemah Ortaokulu ve İstanbul Pertevniyal Lisesinin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini 1978 yılında bitirdi. Aynı üniversitede üstün başarı ile yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi unvanına sahip oldu. 1979 – 1981 yılları arasında İTÜ bünyesinde asistan olarak görev yaptı. Motor, traktör ve ziraat makineleri konusunda yapılan prototip çalışmalarında görev aldı. 1984-1994 yılları arasında otomotiv yan sanayisinde sırasıyla İşletme Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 1994 yılında İETT Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kuruluşları olan İSFALT, İSBAK, İSTON, İSMER ve BELTUR’da görev aldı. 31 Aralık 2002 tarihinde TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Bu dönemde Yüksek Hızlı Tren projesi başta olmak üzere 100’den fazla demir yolu projesinin hayata geçirilmesine katkılar sağladı. TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğündeki çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanından inovasyon ödülü aldı. Türk Telekom, TTNET, TÜRKSAT ve TÜPRAŞ yönetim kurullarında görev yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Karaman, evli ve 3 çocuk babasıdır.

MUSTAFA SARIGÜL

15 Kasım 1956’da Erzincan’ın İliç ilçesinin Güngören köyünde doğdu, 1962 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti.

Mustafa Sarıgül, Türk iş insanı ve siyasetçidir. 1999-2014 yılları arasında İstanbul’un Şişli ilçesinin belediye başkanlığını yaptı. 17 Aralık 2020’de kurduğu Türkiye Değişim Partisi’nin genel başkanıdır.

Sarıgül, eğitimine Güngören Köyü İlkokulunda başladı. Ailesinin İstanbul’a göç etmesi nedeniyle eğitimine İstanbul’da devam etti. Liseyi Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.

Çalışma yaşamına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü’nde devam etti. Daha sonra kamu görevinden ayrılarak ticaret yapmaya başladı.