Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğan, ‘’Erzincan’da bir milletvekili değil, iki milletvekilini almak için çalışacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan 7 yıldır sürdürdüğü İl Başkanlığından İstifa ederek Cumhuriyet Halk Partisinden 2023 yılı genel seçimlerinde aday adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda il başkanlığından istifa ederek Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Doğan, “bugün burada yeni bir sayfa açıyoruz. Hep birlikte genel seçimlerde Erzincan’dan 2 milletvekili çıkarmak için çalışacağız” dedi.

İl binasında gerçekleştirilen toplantıya, CHP il teşkilatı, Merkez ilçe teşkilatı, Kadın Kolları, gençlik Kolları ve partililer yoğun ilgi gösterdi.

İstifasını Parti binasına eşi ile birlikte gelen Ayhan Doğan İstifa ettiğini ve Milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.

Doğan burada yaptığı açıklamasında, “Yedi yıllık il başkanlığımda bu güne kadar her zaman yanımda olmanızdan ve bizler yalnız bırakmamanızdan dolayı tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum. İl başkanlığım sürecinde bana her zaman güç verdiniz. 7 yıllık sürecimde il başkanlığımız ve örgütlerimiz olarak sizlerden biri olarak hep sizlerle olmaya gayret ettim ve oldum. Gecemizi gündüzümüze katarak partimizi iktidara getirmek için var gücümüzle birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Hem örgütlerimiz, hem halkımız, hem de Erzincan’ımız buna hazır bu konuda hiçbir tereddüttüm yok. Gelen genelge ile birlikte sizler de biliyorsunuz ki 26 Aralığa kadar, örgüt başkanı arkadaşlarım yöneticiler istifa edecekler. Bugün ben de istifamı duyurmak için buradayım ancak bu ayrılık sizlerden kopacağım anlamına gelmiyor, yine sizlerle iç içe olacağız. Kar kış, gece gündüz demeden köyleri ilçeleri gezdik, esnafı gezdik, herkesin sesi olmaya gayret gösterdik. An geldi çiftçilerimizin sorunlarını dile getirdik, an geldi işçilerimizin sorunlarını dile getirdik, an geldi altın madenindeki sıkıntılarını ve doğa katliamını dile getirdik, bunları dile getirirken buradaki çalışmalarımızı yapmaya özen gösterdik. Gün geldi 30 milletvekili getirdik, gün geldi Genel Başkan Yardımcılarımızı getirdik, neden diye soracak olursanız, şu anki süreçte halkımızın, esnafımızın köylümüzün durumu iyi değil. Bunları gidip yerinde tespit etmek lazım ve biz bunları raporlar halinde genel merkezimize sunduk. Pandemi sürecinde vatandaşlarımızın yanında olduk, kapı kapı gezerek vatandaşlarımıza binlerce maske dağıttık. Bir sürü gıda yardımı yaptık. Ana Muhalefet Partisi İl Başkanlığı olarak gücümüz yettiğince dar gelirli insanların yanında olduk. Türkiye’de ‘Saha Çözüm Hareketi’ni’ il başlatan örgütüz. Geçen yıl 27 Temmuz’da başlattık, 30 Aralık’ta son verdik. Bu süreçte 61 bin haneye tek tek dokunduk. Aynı ‘Saha Çözüm Hareketi’ni’ 3 ay önce yine başlattık, şu anda 50 bin haneye yakınız. Hane hane geziyoruz, halkın halini hatırını soruyoruz, ihtiyaçlarını tespit ediyoruz ve elimizden geldiğince o ihtiyaçlı ailelere tek tek yardım ettik. Siyaset daha yeni başladı, bu bir başlangıç. Önümüzde bir genel seçim var. Hedefimiz Millet İttifakı olarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, iktidar olmak. Bunun için çalışacağız. Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Bu nedenle yaptığımız çalışmaların daha fazlasını yapacağız. 2023 seçimlerine az kaldı, bizim yapacağımız birlik ve beraberliğimizi devam ettirerek, hiçbir ayrıştırmaya meydan vermeden Erzincan’da ve Türkiye’de iktidarı yakalamak. Bunun için de birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Ben buna inanıyorum, bu parti iktidara gelecek’’

Asgari ücret konusuna da değinen Ayhan Doğan: ‘’Bugün belki asgari ücret 8.500 TL oldu ama 2 ay sonra bunun hiçbir önemi kalmayacak. Alım gücümüz düşüyor. Enflasyon %80 deseler de, sahaya indiğiniz zaman enflasyon %200 civarlarında. Türkiye’nin olanaklarını doğru kullanmadılar, 3-5 kişiye peşkeş çektiler. Biz geldiğimiz zaman bu kaynakları halka yansıtacağız. Bu ülkede 6 yaşındaki bir çocuk açlıktan ölebiliyor. Bunların önüne geçecek ise Millet İttifakı ve Genel Başkanımız. Aile Destekleri Sigortamız geldikten sonra hiç kimse yatağa aç girmeyecek.’’ dedi.

Ekrem İmamoğlu’na haksızlık yapıldığını belirten Ayhan Doğan şunları kaydetti: ‘’ İstanbul Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ceza verdiler. Aynı ve daha kötü hakaret eden İçişleri Bakanı’na hiçbir ceza verilmiyor. Az kaldı, unutmayın bunu yapanlar bunu yaptıklarına pişman olacaklar. Vicdanına danışan hiçbir hakim ve savcı bu kararı vermez.’’

‘’ERZİNCAN’DAN İKİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ’’

2023 genel seçimlerinde Erzincan’dan aday olacağını yineleyen Ayhan Doğan:‘’Erzincan’da bir milletvekili değil, iki milletvekilini almak için çalışacağız. İktidar tarafında ciddi bir kopma var arkadaşlar. Yapılan bütün bu olumsuzlukları ve haksızlıkları hep birlikte haykıracağız. Altılı masanın göstereceği Cumhurbaşkanı adayının arkasında olacağız.’’ İfadelerini kullandı.

Ayhan Doğan, istifa ve Milletvekilliği Aday adaylığı açıklamasının ardından Dört yol Vakıflar iş hanı önünde partililere ve vatandaşlara lokma ikramında bulundu.