Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den 99’ncu Yıl Resepsiyonu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 99. Yıldönümü kapsamında gündüz Atatürk Anıtına Çelenk sunumunun ardından Erzincan İl Başkanlığı tarafından akşam saatlerinde il binasında resepsiyon verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun

İl Binasında düzenlenen resepsiyona CHP il başkanı Ayhan Doğan ve eşi, Merkez ilçe başkanı Ali Aras, Kadın kolları başkanı Hülya Yüceer, Kemal Kılıçdaroğlu gönüllüleri platformu il koordinatörü Zeynep Erdoğan Sarıca, il ve ilçe teşkilatları ve partililer ile davetliler katıldı.

Açılış konuşması yapan Kemal Kılıçdaroğlu gönüllüleri platformu il koordinatörü Zeynep Erdoğan Sarıca 99.yıl dönümü hepimize kutlu olsun diyerek başladığı konuşmasında, “

Kurtuluş Savaşı sonrası yeni bir yönetime kavuşan Türkiye’nin ilk siyasi partisi, Milli mücadelenin önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Halk Fırkası olarak kurulan partinin adının başına 1924 ye Cumhuriyet sözcüğü getirildi. 1935 teki 4. Kurultayda ise Cumhuriyet Halk partisi adını aldı. Dünyanın en eski bir kaç partisinden biri olan 1923 ten 1950 ye kadar aralıksız iktidarda kalan CHP, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından kapatıldı. Parti daha 3821 sayılı yasaya dayanılarak kuruluşunun 69. Yıl dönümü olan 9 Eylül 1992 günü tekrar açıldı. CHP de bugüne kadar 37 olağan, 19 olağan üstü kurultay gerçekleştirildi.

CHP nin masa avukatlık bürolarında değil Milli mücadele cephelerinde, savaş meydanlarında kurulduğunu söyleyen Sarıca, CHP tüm sorunların meclisinde çözülmesi gerektiğini savunan bir partidir. Mustafa Kemal ve arkadaşları Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesini benimsemişlerdir. 99.yaşını kutladığımız CHP geçmişte olduğu gibi bugünde cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması için tüm mücadelesini vermiştir. Ve verecektir. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan CHP 99.yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Ardından konuşmasını yapan CHP Erzincan il başkanı Ayhan Doğan Kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin siyasi önderi CHP’nin 99 yaşında olduğunu belirterek, “Bugün bu tarihi mirası coşkuyla kutlamak ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını hep birlikte inşa etme kararlılığımızı bir kez daha güçlü bir sesle beyan etmek için buradayız. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç Cumhuriyeti demokrasiye hazırlayan bir partidir. Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli görevimizdir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ses sanatçısı Cem Ağyüz’ün çalarak söylediği türkülere resepsiyona katılım sağlayan partili ve davetliler eşlik etti.