Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çakır, Türkiye Bölgesinde Özellikle Ortadoğu’da Gücüne Güç Katacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Karadeniz'deki sondajda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervinin keşfedildiği müjdesini değerlendiren AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, “Yüzde 95 dışa bağımlı olduğumuz bu enerji kaynağında üretime geçilecek olması sevindirici” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın,

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Çakır, “Sayın Cumhurbaşkanımız doğalgaz müjdesi çok önemli bir müjde idi. Buradan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu müjde ülkemizin Milli ve yerli olarak mühendislerimizin sondaj gemilerimiz ile çalışma yaparak Cumhuriyet tarihimizde ilk kez böyle büyük çaplı ve önemli bir doğalgaz rezervi bulundu. İnşallah bu doğalgaz milletimiz için hayırlı olur.

Dünyada ekonomik krizin baş göstermesinin ardından Türkiye olarak bizlerde eksi yönde payımızı aldık. İnanıyorum ki AK Parti Hükümetimizin yapmış oldukları hizmetlerde ekonomimizin güçlü olduğunu gösteriyor. Bu göstergeler ilerleyen zamanlarda bu doğalgazın bulunması ile birlikte Türkiye bölgesin de özellikle Ortadoğu da gücüne güç katacak.

Türkiye’nin enerji üssü olacağını söyleyen Milletvekili Çakır, “Bu çalışmalarla sadece Karadeniz de değil Mavi Vatan dediğimiz denizlerde de sondaj çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu bölgelerden de hayırlı sonuçlar alacağız diye ümit ediyorum. Bu çıkan gazı Ülkemize, milletimize ve bizleri seven tüm dost ülkelere de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bunun semeresini ilerleyen zamanlarda mutlaka alacağız” dedi.