Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teknoloji Bağımlılığına Dikkat Çektiler

Doğru Teknoloji İyi Gelecek adlı bir eTwinning projesi kapsamında teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek için farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe İl Genelinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri katıldı.

Doğru Teknoloji İyi Gelecek

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde bir araya gelen farklı kademelerdeki 11 okul, teknolojinin yerinde ve yeterince kullanılması gerektiği, teknoloji bağımlılığının ciddi bir sorun olduğu, teknoloji bağımlılığıyla mücadele yollarının neler olduğu konularında, öğrencileri ve toplumu bilinçlendirmek için hazırlanan Doğru Teknoloji İyi Gelecek adlı eTwinning projesi kapsamında teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaptı..

Ellerine teknoloji bağımlılığı ile ilgili dövizleri alan minik öğrenciler teknolojiye bağlanma hayata bağlan diyerek herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ettiler.

Saat kulesi önünde başlayan ve Cumhuriyet meydanına kadar devam eden yürüyüşe Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mutlu Mayda, Memur-Sen Erzincan İl Temsilcisi Nebi Gül, İl Milli Eğitim şube müdürü Yıldız Ertunç, Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje ve yürüyüş ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mutlu Mayda, “Bugün burada teknolojiyi yerinde kullan, yeterince kullan projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde 11 okulumuz öğrencileri bir araya getirildi. Proje kapsamında teknolojinin doğru ve yeterince kullanılması noktasında çeşitli etkinliklerin ilki olarak bugün ki yürüyüşümüz yaptık. Bu etkinlikler kapsamında teknoloji bağımlılığı ile mücadele, teknolojinin getirdiği sorunlar ile ilgili yıl içerisinde belirlenen takvim doğrultusunda çeşitli etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Daha sonra yapmış oldukları yürüyüş ile teknoloji bağımlılığına dikkat çektiklerini belirten Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı konuşmasında; “Teknoloji hayatımızın her alanına hâkim olmaya başladı. Bir taraftan teknolojinin imkânlarından faydalanırken diğer taraftan da gençler ve yetişkinler olarak bazı sakıncalar yaşıyoruz. Bugün burada gerçekleştirilen program ile öğrencilerimiz bu konuya dikkat çektiler. Teknolojide bağımlılığa vatandaşlarımız mutlaka duyarlı olmaları lazım. Böyle bir konuda farkındalık oluşturmak için İl milli eğitim müdürlüğümüz yürüyüş programı düzenlemiş. Bizlerde öğrencilerimiz ile birlikte burada bu konuya duyarlılık sağlamak için beraber yürüdük. Teknoloji bağımlılığına duyarlı olmanın önemli olduğunu ve üzerinde durulması gerektiğini bilinçlendirme anlamında yapılan program önemli. Teknoloji bağımlılığı ile ilgili konularda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Burada bulunan ve destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi. 

Etkinliğe katılan Öğrenciler ise yaptıkları konuşmalarında; “Biz burada insanları teknolojiyi tutumlu kullanmaları için bilinçlendirmeye geldik”, “Biz burada teknolojiyi yeteri kadar kullanılması gerektiğini, öğrendik. Teknolojiyi çok fazla kullanmamalıyız. Dışarı çıkıp arkadaşlarımızla oynamalıyız” , “Burada teknolojiyi yeteri kadar kullanmamız gerektiğini ve fazlasını kullanmamamı gerektiğini öğrendik” , “Burada teknolojiyi yeteri kadar kullanmamız gerektiğinin sebebini öğrendik. Teknolojinin zararlarını ve yararlarını öğrendik. Teknolojiyi çok kullanırsak gözlerimiz bozulabilir ve teknolojiyi elimizden bırakamayabiliriz” dediler.