Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Huzur İçin Erzincan” projesinin tanıtımı yapıldı

Erzincan Valiliği himayelerinde il genelinde yürütülecek olan Huzur İçin Erzincan Projesinin tanıtımı Erzincan Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Erzincan Valiliği himayelerinde il

Düzenlenen tanıtım toplantısına;  Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Ekinci, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşları amirleri ile il genelinde ki mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Belediye Başkanı Bekir Aksun, bir selamlama konuşması yaparak projenin Erzincan için hayırlı olması temennisinde bulundu.

EVLATLARIMIZA, BİR DEĞERLER MANZUMESİ BIRAKMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Hamza Aydoğdu; “İki kavram var. Birisi önem, diğeri değer. Önem şu: sizler valisiniz, belediye başkanısınız, muhtarsınız, bulunduğunuz konumlara göre bir önem arz ediyorsunuz. Önemli insanlarsınız. Ama bu önem koltuklar gidince bitiyor. Ama değer koltuklar da gitse hiçbir zaman bitmiyor. Onun için bizlerin değerlere önem vermemiz gerekiyor. Şehrimizin değerleri, komşuluk değerleri, muhtar kaymakam ile ilişkideki değerler. Köydeki değerler. İlçede ki değerler. Bizim bunu hep berber inşa etmemiz gerekiyor. Neden? Çünkü hepimiz geçiciyiz. Hepimiz faniyiz. Bizden sonra ki evlatlarımıza, torunlarımıza bir değerler manzumesi bırakmak mecburiyetindeyiz. Bu topraklarda yaşıyorsak. Bu memlekette yaşıyorsak bu bizim en önemli vatan borcumuzdur diye düşünüyoruz.” dedi.

ERZİNCAN TÜRKİYE’DEKİ EN HUZURLU ŞEHİRLER ARASINDA İLK BEŞ İÇERİSİNDE YER ALIYOR

Konuşmasının devamında, Erzincan’ın Türkiye’deki en huzurlu şehirlerarasında ilk beş içerisinde yer aldığını belirten Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, “Arkadaşlarımız bir portal içerisinde çalışıyorlar. 1 Mart itibariyle bu bitecek. 15 Mart’ta başlayacağız. Hedefimiz: belirleyeceğimiz başlıklarda Erzincan’da ki hata kusur oranını sıfıra yakına indirmek. Bunu başarabilir miyiz? Başarabiliriz. Arkadaşlarımız çok güzel şeyler düşündüler. Belirlenen başlıkta o ilçede hiçbir şey olmadı. İlçenin girişine şu tarihli projede hiçbir olay olmadığından dolayı bu ilçe buna hak kazanmıştır diye bir tablo asalım diyoruz. Mahalleye asalım diyiyoruz. Köylere asalım diyiyoruz. Bunun sonucunda ne olacak. Bakın bunun sonucu şu. İnsan kendini bilmez ise Rabbini bilmez. İnsan kendi topraklarını kendi şehrini bilmezse hiçbir şeyi bilmez. Biz çocuklarımıza yaşadığı şehrin değerlerini öğretmezsek şehir ile ilgili söyleyecek hiçbir sözümüz olmaz. Bunu mutlak suretle öğretmemiz lazım. Bunu yapmak zorundayız.” dedi

BU ŞEHRİN GÜZELLİKLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ

Hayata geçirilecek olan bu proje ile Erzincan’ın, Türkiye’nin yaşanabilir en iyi şehri olduğunu göstermek istediklerini belirten Vali Aydoğdu, konuşmasının devamında, “Güvenlikte, asayişte, sokak temizliğinde ve diğer tüm alanlarda olumsuzlukları en aza indirirsek, bu şehrin tanıtımı açısından, marka değeri açısından, değerleri açısından çok çok önemli. Sizin desteğiniz olmadan bizim başarılı olmamız mümkün değil. Sizden istirhamım yolda yürürken, caddede yürürken, köyde, kasabada, ilçede büyüklerimiz küçüklerimizi uyaracak. Bunu yapacağız. Bu şehrin güzelliklerini ön plana çıkarmak zorundayız. Bunu birlikte yapabiliriz. Biz köylerden, ilçelerden bütün verilerimizi 15 Mart’tan itibaren gireceğiz. Kamuoyu ile de paylaşacağız. Beraber birlikte bu şehrin güzelliklerini zirveye taşıyacağız.” dedi.

BU ŞEHİRDE HİÇBİR VATANDAŞIMIZ KENDİNİ ÖTEKİ HİSSETMEMELİ

13 Şubat 2024 tarihinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “Erzincan’a Değer Katanlar Ödül Töreni” programına da tüm Erzincanlıları davet eden Vali Aydoğdu, “Biz beraber değiliz. Birlikteyiz. Erzincan’da bu yıl ilkini yapacağımız “Erzincan’a Değer Katanlar Ödül Töreni” diye bir programımız olacak. Erzincan’a şimdiye kadar değer katanlara orada ödül törenini gerçekleştireceğiz. Bu şehre değer katanlara hiçbir ayrım yapmadan davranmamız gerekiyor. Bu şehirde hiçbir vatandaşımız kendini öteki hissetmemeli. Biz bunu başarabiliriz. Buradan bütün Türkiye’ye model bir şehir sunabiliriz. Herkesin desteğini bekliyoruz.” dedi.

Vali Hamza Aydoğdu’nun konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Yusuf İzci tarafından sunum eşliğinde Huzur İçin Erzincan Projesinin tanıtımı yapıldı.