Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dualarla Karşılandılar

Ramazan umre ziyareti için dualar eşliğinde kutsal topraklara gönderilen kafile Erzincan’a döndü. Erzincan Havalimanında da dualarla karşılanan 30 Günlük Ramazan Umrecileri aile bireyleri ve yakınları tarafından karşılandı.

Ramazan umre ziyareti için

Ramazan ayının gelişi ile birlikte dünyanın her yerinden milyonlarca Müslüman Kâbe ve Mescidi-i Nebevi’ ye akın ediyor ve en kutsal zamanı, en kutsal mekânda geçiriyorlar. Peygamber Efendimiz (sav), “Ramazan ayında yapılan umre, tam bir hac sayılır yahut da benimle birlikte yapılmış bir haccın yerini tutar.” buyurmuşlardır. Bu hadis-i şerif Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmenin ne kadar önemli olduğunu özetliyor.

30 Günlük Ramazan Umresini tamamlayan Umreci Selahattin Altay, “Allah’a şükürler olsun iyi ki gelmişim buraları görmüşüm yani gelmek isteyen bütün ümmeti Muhammed’e kalbinde hardal tanesi kadar iman olan bütün Müslüman kardeşlerimin buraya gelmesini tavsiye ederim yani borç olsun akrabasından alsın burasını anlatamam burada Ramazan suresince gecede iki saat uyuduk geri kalan zamanı ibadet ile geçirmemize rağmen doyamadık.. “İki üç defa gelenlere kızıyordum diyordum ki niye bir kere üzerinize farz olanı yaptıktan sonra o şekilde söylediğim kişilere şimdi özür diliyorum çünkü burada yoğun bir aşk var, bir sevgi var, muhabbet var bu aşk bildiğimiz kelimelerden muhabbetlerden değil Allah aşkı” dedi.

Gençlerin oraya gitmesi biz yaşlıları daha fazla sevindiriyor diyen İnsan mukaddes beldelerde ibadet ettiği zaman irade hâkimiyeti kazanıyor ve Allah’a olan imanı güçleniyor, kuvvetleniyor. Bir milletin istikbali o milletin gençlerine bağlıdır. Gençlik ne kadar ne kadar sağlam ve sağlıklı olursa, o millet, o devlet o derecede sağlamdır. Eskiden 60-70’ten aşağı insan bulamazdık, hep yaşlı, bastonlu insanlar giderdi ve orada hasta olup ibadet edemezlerdi. Ancak orası gençken gidilecek bir yerdir. İklim şartları farklı, sıcak, tanımadığınız bilmediğiniz bir toplum. İnsan genç olacak ki koştursun, ibadetlerini yapsın. O yüzden gençlere özellikle tavsiye ediyorum” dedi.

Umre ibadetini tamamlayarak dönen bir başka vatandaş ise “Umre ‘ye gidip o beldeleri görmek manevi bir haz. İslam’a en karşı çıkanlar dahi o beldede huzura eriyor. Ben oralara gitmeyi çok istiyordum. Oraya gidince çok fazla değişiklik oldu hayatımda. İnsanlara, topluma bakış açım değişti. İnanç noktamdaki sadeliğimi daha çok pekiştirdim. Umre ‘den sonra Kur’an-ı Kerim’i daha çok okumaya başladım. Dinimi daha çok sevdim. Hayatımı daha da ölçülü yaşamaya başladım. O kadar güzel bir görev ki anlatamam. O topraklara ayak bastığımda içimden dua ettim. Bütün dileklerim kabul oldu. Allah nasip ederse yine gitmek istiyorum. Medine’de ayrı, Mekke’de ayrı duygular hissettim. İkisinin de ayrı hazları vardı. Bize de nasip oldu. Gitmeyenlere de nasip olsun. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Yaşanması gerek, Ayrı bir huzur, ayrı bir heyecan. Gittiğimizde anlatılanları daha büyük hazla gördük. Allah herkese nasip etsin” dedi.