Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adaylar için şimdi tercih maratonu başlıyor

YKS sonuçları açıklandı, adaylar için şimdi yeni bir dönem, tercih maratonu başlıyor. YKS tercih işlemleri 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YKS sonuçları açıklandı, adaylar

Üsküdar Üniversitesi’nin tercih danışmanlarından oluşan ekip bu yıl da adaylara doğru tercih yapmaları için yol gösteriyor. Adaylar görüşmelerini ister yüz yüze isterse de çevrimiçi iletişim merkezi üzerinden online gerçekleştirebiliyor. Üniversitenin sunduğu imkanları yerinde görme fırsatı yakalayan adaylar aralarında Türkiye’nin sevilen isimlerinden Psikiyatrist – Yazar Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Adli Bilim alanının en önde gelen ismi Prof. Dr. Sevil Atasoy, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan,  sağlık alanında önemli çalışmaları ve keşifleri bulunan bilim insanlarından Prof. Dr. Tayfun Uzbay ve Prof. Dr. Muhsin Konuk ile İletişim Bilimci Prof. Dr. Nazife Güngör gibi önemli isimlerle bir araya gelme fırsatı buluyor.

Üsküdar Üniversitesi, yoğun bir sınav maratonunu geride bırakan, tercih aşamasına gelen öğrenci adayları ve ailelerine geniş uzman kadrosu ile kapılarını açtı.

Üsküdar Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da aday öğrencilere, aldıkları puanlara göre, doğru bölümleri tercih etmeleri için uzman rehberler eşliğinde hizmet verecek.

Aday öğrenciler gelecekte hangi meslek dalında başarılı olabilecekleri hakkında fikir veren kariyer testlerini değerlendirme şansı bulacaklar. Ayrıca tercihler konusunda güncel bilgileri içeren  Aday Üsküdar ve Hangi Üniversite platformu aracılığıyla öğrenciler aradıkları tüm bilgilere ulaşabilecekler.

Kişilik Özelliklerine Göre Bölüm ve Meslek Seçimi 

Üsküdar Üniversitesi, meslek seçiminde kararsız olan adaylar için de Kariyer Testi ve Tercih Robotu gibi önemli seçenekleri sunuyor. Kariyer Testini çözen adaylar ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun meslekleri görme şansına sahip olabiliyor. Aday öğrenciler, aldıkları puanlara göre, doğru bölümleri tercih etmeleri için uzman rehberler eşliğinde merak ettikleri her şeyi öğrenebiliyor, testin sonuçlarını uzmanlarla birlikte yorumlayarak ardından hemen akademik kadro ile bir araya gelebiliyor.

https://uskudar.edu.tr/tr/kariyer-testi

Tercih ve Tanıtım Günleri Kılavuz Olacak

Tercih ve tanıtım günleri kapsamında Üsküdar Üniversitesine gelen aday öğrenciler, gün boyu kendilerini bekleyen öğretim üyeleri, birim yöneticileri ve sarı tişörtlü kılavuz öğrenciler eşliğinde yerleşkeleri  gezerek bölümler hakkında bilgi alıyor, üniversiteyi ve bölümleri yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

Adaylar, Uzman Psikolojik Danışman ve Kariyer Danışmanı Ece Tözeniş, Eğitim Uzmanı Ertuğrul Tut önderliğinde 15 kişiden oluşan tercih danışmanları ile tercihlerini yapabiliyor.

Türkiye’nin Önemli Akademisyenleriyle Buluşuyorlar

Üsküdar Üniversitesi yerleşkelerini ziyaret eden adaylar, aralarında Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Adli Bilim alanında Türkiye’nin en önde gelen ismi Prof. Dr. Sevil Atasoy, siyaset bilimci Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan,  sağlık alanında önemli çalışmaları ve keşifleri bulunan bilim insanları Prof. Dr. Tayfun Uzbay ve Prof. Dr. Muhsin Konuk ile İletişim Bilimci Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör’ün de bulunduğu önemli isimlerle bir araya gelme fırsatı bularak yüz yüze görüşebiliyor ve alanlarıyla ilgili görüş alma fırsatı bulabiliyor.

Çevrimiçi İletişim Merkezi ile Her An Her Yerden Ulaşım

Yüz yüze tanıtımın yanı sıra yerleşkeleri ziyaret etme olanağı bulunmayan şehir yada da ülke dışındaki adaylar için online danışma hizmetleri veriliyor.

Bu yıl ‘Yarınlara Üsküdar’dan Odaklan’ sloganıyla tercih dönemini başlatan Üsküdar Üniversitesi çevrimiçi iletişim merkezi, farklı kanallarla adaylara yardımcı oluyor. Adaylar her zaman her yerden ulaşabilecekleri bu merkezde çevrimiçi görüşme, canlı destek, çağrı merkezi, WhatsApp hattı, bilgi formu ve sosyal medya gibi pek çok kanaldan bilgiye ulaşabiliyor.

Ayrıca adaylar, sanal tur ile üniversitede kısa bir sanal tur yaparak yerleşkelerdeki altyapıyı görme olanağı buluyor.

https://uskudar.edu.tr/aday/her-yerden-ulasin#socials

Adayları Sarı Tişörtlüler Karşılıyor

Üsküdar Üniversitesini ziyaret eden adaylara, her zamanki gibi üniversitenin öğrencileri karşılıyor. ‘Sarı tişörtlü’ öğrenciler, üniversitenin bölümlerini ve laboratuvarlarını ziyaretçilere gezdirerek adaylara merak ettikleri tüm konularda bilgi veriyor.

20 Temmuz’da başlayan Üsküdar Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri, 8 Ağustos tarihine kadar haftasonları da dahil devam edecek.

Tercihler 8 Ağustos’a Kadar Devam Edecek

YKS tercih işlemleri ise resmi olarak 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.