Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kanser Hastaları İçin Kermes Düzenlediler

Uğur Okulları Erzincan Özel Uğur Anadolu Lisesi ve Yeni Hayat Kanserle mücadele derneği iş birliğinde kanser hastaları yararına yöresel yemekler, el işleri ve farklı işlemelerin yer aldığı kermes düzenlendi.

Uğur Okulları Erzincan Özel

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ünde katıldığı kermeste Erzincan Özel Uğur Anadolu Lisesi Öğrenci ve velilerin işbirliği ile hazırlanan yöresel yemeklerin yanı sıra el işlemeleri, taş üzerine işleme gibi ürünler satışa sunuldu. Kermeste elde edilen gelir Kanser hastaları yararına kullanılacak.

   

Erzincan Uğur Anadolu Lisesi yemekhanesinde düzenlenen kermes ile ilgili bilgi veren Uğur Anadolu Lisesi Kurucu Başkanı Eğitimci Av. Şevki Akdağ katılımcılara teşekkür ederek yaptığı konuşmasında; “Kanserle mücadelenin en iyi yolu koruyucu sağlık hizmetlerinden geçiyor. Bu nedenle bilinçli, sağlıklı beslenmeye önem veren bir nesli yetiştirmek başta biz eğitimcilerin olmak üzere tüm toplum paydaşlarının ortak hedefi olmalı. Verilen mücadelenin kansersiz bir hayatın temelini oluşturacak. Bu mücadelemizde emek veren, gönül koyan, elleriyle, gönülleriyle bu mücadeleyi nakşeden herkese sonsuz teşekkür ederim. Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneğinin başarılı olması için bundan sonrada yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

   

Daha sonra kısa bir teşekkür konuşması yapan Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği başkanı Hülya Akpunar; “Bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Derneğimiz 5. Yılını doldurdu. Bu 5 yıl içerisinde Uğur Anadolu Lisesi her zaman yanımızda oldu ve desteklerini esirgemedi. Böyle günlerimizin çoğalmasını arzu ediyoruz. Kanserle mücadele Derneği olarak eğitimcilerin yanlarında olduğumuz gibi onlarında bizlerin yanlarında olmalarını arzu ediyoruz. İyi ki varsınız” dedi.

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, “Yen Hayat Kanserle mücadele derneğimizin yanında olabilmenin farkındalığını oluşturmak için kermesinize katılımımızdan dolayı oldukça mutluyum. Bizler toplumda bedenimizle alakalı ne kadar hastalıkla mücadele edersek o kadar sağlıklı toplum oluşturmanın bilincini oluşturmak için bugün burada kapılarını bize açan Uğur Okullarına teşekkür ederim. Yeni Hayat Kanserle Mücadele derneğimizin yanında yer alan ve almaya devam eden Uğur Anadolu Lisesi yönetimi, öğrencileri ve velilerinin bu güzel davranışları bizleri ziyadesiyle mutlu etti.

Hiç kimsenin hasta olup olmama noktasında ellerinde selayetinin bulunmadığını söyleyen Aksun, Hastalandığımızda mutlaka yanımızda birilerinin olmasını arzu ederiz. Bununla ilgili çağımızın en büyük hastalığı olan ve çözüm bulma noktasında zorlanılan bir hastalığın yanında bir derneğin olması ve dernek başkanının yönetiminin mücadele etmesi Erzincan’ımız adına bir kazanım ve bu hastalık ile ilgili mücadele verenler açısından da değer atfetmekte.

Biz Erzincan Belediyesi olarak ERMEK kurslarımızda Kanser ile ilgili hastalarımızı kurslarla buluşturduk. Kursiyerlerimiz bu kurs sayesinde Değerlerinin yerine geldiğini belirttiler. Bizlerde Valimizin de ziyaret ettiği kursumuzun devamı noktasında karar alıyoruz. Kanserle mücadele noktasında bizlere ne düşüyorsa, ister derneğimiz adına, isterse hastalarımız adına üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Ülkemizde bu mücadele devam ediyor. İlimizde de sadece dernek noktasında mücadeleyi sınırlı tutarsak hastalarımıza büyük yük yüklemiş oluruz. Bundan dolayı kurumsal kimliğimizle ve şahsım bu mücadelenin her zaman yanında yer alacak, tüm etkinlikleri bizlerinmiş gibi sayarak bizlere düşeni yerine getireceğiz.

Bu Kermes münasebetiyle tüm hastalarımıza sağlık, sıhhat, şifalar diliyorum. Bu güzel etkinliği takip eden basın mensuplarımıza da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Erzincan Uğur Anadolu Lisesi Kurucu başkanı Eğitimci Av. Şevki Akdağ okul bünyesinde kurulan gençlik kulübüne üye olan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’a gençlik rozetini taktı.

Programa Katılım sağlayan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Böyle anlamlı bir etkinliğe katkı sağlayan Erzincan Uğur Anadolu Lisesi Yönetimine, Öğrenci ve Velilerine teşekkür etti.