Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Irak’ın kuzeyinde 12 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kandil ve Gara'ya düzenlenen hava harekatlarında sözde sorumlu üst düzey teröristlerin de bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi, PKK'ya ait 12 hedef imha edildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB)

Milli Savunma Bakanlığı, “Ansızın gelmeye, teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ediyoruz! ” başlığı ile hava harekatını sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyindeki Gara ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 7 Kasım 2023 saat 18.00’da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 12 hedef imha edilmiştir.”