Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hadis-i Şerif Ezberden Okuma Yarışması Yapıldı

Erzincan İl Müftülüğü Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu ve İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı(İHYA) tarafından Hafızlık Eğitimi alan öğrenciler arasında Hadis-i Şerif Ezberden okuma yarışması yapıldı.

Erzincan İl Müftülüğü Sümbül

Medine-i Münevvere’nin vakfiye’si ve Kardeş Şehri Erzincan’da ilk defa gerçekleştirilen Hadis-i Şerif Ezberden Okuma Yarışması 40 hadis-i Şerif,80 Hadis-i Şerif ve 120 Hadisi Şerifi önce Arapça ve sonrasında açıklamasını ezberden okuma yarışması Erzincan İl Müftülüğü Konferans salonunda yapıldı.

Yarışma üç ayrı kategoride gerçekleştirildi. 40-80 ve 120 Hadis-i Şerif ezberleyip Arapça metin ve Türkçe anlamını Ezberden okumak sureti ile Jüri önünde ter döktüler.

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya şampiyonu Suriyeli Mutasım El Asali’ nin Kur’an Tilaveti ile başlayan program İHYA Vakfı tanıtım filminin gösterimi yapıldı. Açılış konuşmasını yapan İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı (İHYA) Mütevelli Heyet Başkanı Kurra Hafız İbrahim Yıldırım konuşmasında, “Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an Kursu öğrencileri hafızlığını yaparken Hadis-i Şerif ezberleme müsabakasında da öncü olma vasfı ile yerlerini aldılar.

Dinimizi anlama ve yaşamada Hadis-i Şeriflerin önemine vurguların yapıldığı salon programında birçok eğitim kurumuna güzel bir örnek sergilenmiş oldu. Gelecek yıllarda İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerinde, İlahiyat Fakültelerinde Hadis-i Şerif Yarışmalarına şahit olmayı ümit ediyoruz. Bu yarışmaların halka açık salonlarda yapılması; toplumda Hz. Peygamber’e olan sevginin müşahede edilmesi ve teveccühün ne kadar büyük olduğunu görmek için iyi bir fırsat teşkil etmektedir. Biz bu hizmetimizle; Erzincan’da önemli bir işe öncülük ettiğimizin, İslami İlimler Geleneğinde esas olan bir hususu ihya ettiğimizin farkındayız. Hayır ile deva edecek inşallah” ifadelerine yer verdi.

Erzincan İl Müftü yardımcısı Kazım Ural ise konuşmasında İhya Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Kurra Hafız İbrahim Yıldırım hocamızı ve heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek Sümbül Valide Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi alan talebelere yarışmada başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Mutasım Billah Aseli ve ekibi tarafından sunulan ilahi dinletisi büyük alkış aldı.

İlk olarak 40 Hadis-i Şerifi önce Arapça ve sonrasında açıklamasını ezberden okuma yarışmasına geçildi. Yarışmaya katılan 5 talebe kendilerine kura ile belirlenen 3 adet Hadis-i Şerifi ilk olarak Arapça ve akabinde meallerini okudular.

Daha sonra 80 Hadisi Şerifi önce Arapça ve sonrasında açıklamasını ezberden okuma yarışmasına geçildi. Yarışmaya katılan 5 talebe kendilerine kura ile belirlenen 3 adet Hadis-i Şerifi ilk olarak Arapça ve akabinde meallerini okudular.

Son olarak 120 Hadisi Şerifi önce Arapça ve sonrasında açıklamasını ezberden okuma yarışmasına geçildi. Yarışmaya katılan 5 talebe kendilerine kura ile belirlenen 3 adet Hadis-i Şerifi ilk olarak Arapça ve akabinde meallerini okudular.

Jüri üyeliklerini yapan Erzincan İl Müftülüğü Vaizi Servet Tiryaki, Erzincan Binalı Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Doç. Dr. İbrahim Tozlu ve Kurra Hafız Halil İbrahim Sunar’ın yaptığı yarışmada yarışmaya katılım sağlayan Sümbül Valide Kız Kur’an Kursu talebeleri çeyrek, yarım tam altın ile farklı hediyeler ile ödüllendirildiler.

Ay içerisinde bir günde hatim indiren Sümbül Valide Kız Kur’an Kursu talebeleri İHYA vakfı Mütevelli Heyet başkanı Kurra Hafız İbrahim Yıldırım tarafından Hafızlık beratları verildi.

Program Derece yapan talebelere ödüllerin verilmesi, ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

AMACIMIZ TABELA VAKFI OLMAK DEĞİL, HİZMETTE ÖNCÜ VAKIF OLMAKTIR

İhya İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı 2013 Yılında Sümbül Efendi Camii Baş İmam Hatibi İbrahim Yıldırım ve Sümbül Efendi Camii cemaatinin katkılarıyla Koca Mustafa paşa/Fatihte kuruldu. Vakfımız; seçkin, kültürlü ve dayanışma felsefesini gönüllerine işlemiş insanların birlikteliği ile oluşmuştur. İnsanoğluna layık olduğu hizmeti verebilmek ve Geleceği İnşa Edecek Nesillere, kalıcı projelerle destek verecek, gönüllülük esasına dayalı bir oluşumdur.