Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP

Dün akşam saatlerinde işlenen kadın cinayetine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Kadın Kolları Başkanı Hülya Yüceer yaptığı basın açıklamasında, Bir kız kardeşimiz daha eş cinayetine kurban gitti. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun” dedi

Dün akşam saatlerinde işlenen

Cumhuriyet Halk Partisi İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP il başkanı Ayhan Doğan, Kemal Kılıçdaroğlu gönüllüleri Platformu il koordinatörü Zeynep Erdoğan Sarıca, ve partililer katıldı.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ

CHP Erzincan Kadın Kolları Başkanı Hülya Yüceer tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Bir “Canlarımızı Daha Yaktılar! Handan Kurt İsyanımızdır, Kararlıyız, Kadın Cinayetlerini Durduracağız! Gitmesin kulaklarınızdan, Büyüdükçe büyüsün çığlıklar. Kapanmasın gözleriniz Uykuya hasret kalsın akşamlar. Kör gözlere, sağır kulaklara inat İsyan bu! Dinmeyecek acısı yüreklerde, Renklerimizle Açtıkça açacağız her yerde.

BİR KIZ KARDEŞİMİZ DAHA EŞ CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ

Bir kız kardeşimiz daha eş cinayetine kurban gitti. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun. Hayatını kaybeden Handan KURT 31 yaşında, 2 çocuk annesi, bir cani zihniyet tarafından, aynı evde defalarca şiddete maruz kalıyor. Bununla ilgili şikâyetlerde bulunuyor. Ne yazık ki evden uzaklaştırma alınmasına rağmen, bu uzaklaştırma kararına uymayan eşi tarafından, 20 bıçak darbesiyle öldürülmüştür. Handan’ın katili Onu korumayan İstanbul Sözleşmesini kaldıran, bu ülkeyi yönetenlerdir.

“Özgecan Aslan, Şule Çet, Ceren Özdemir, Gülistan Doku ve daha binlerce kadın. Hikâyemiz aynı., “Erkekler onlar sırf hayır dediği için, kendilerinden boşandığı veya ayrıldığı için veya hiç birlikte olmak istemediği için kadınları öldürme cesaretini kendilerinde görüyorlar. Bu cesareti kadınların yaşam güvencesini elinden alan AKP iktidarından alıyorlar.” Erkek egemen kurumları kadınların yaşam güvencesi olan haklarına saldırarak artık sadece kadın düşmanı politikaları uygulamakla kalmıyor, kadın katili oluyor”.

EŞİT, ADİL, ÖZGÜR, BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ

Biz kadınların uzun yıllar mücadelesi sonucu bir kazanımı olan İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddetle mücadelede en etkin yasa iken bunu uygulayacağımız bir yerde, bir gece kararnamesi ile kaldırıldı. Oysa İstanbul Sözleşmesi, hukuki güvencemizdir. İstanbul Sözleşmesini hedef alıp Sözleşmeden çekilmek, kadına yönelik şiddete teşviktir. Ancak biz kadınlara tacizi, tecavüzü, ölümü hak görmelerine izin vermeyeceğiz. Kadınların canı ile oynayan bu kararların hesabını ilk seçimlerde sandıkta soracağız. İktidara geldiğimiz ilk hafta içerisinde İstanbul sözleşmesinin yürürlüğe girmesini sağlayacağız. CHP iktidarında Türkiye’yi yeniden hukuk devletine dönüştürerek, eşit, adil, özgür, bir Türkiye inşa edeceğiz. Yaşasın Kadın dayanışmamız! Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Handan kardeşimizin acısını yürekten hissediyoruz. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.