Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bisiklet Sürmenin Zevkini Doyasıya Çıkardılar

Erzincan’da korona virüs (Covid-19) salgını sonrası sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 0-18 yaş arası minikler, sokağa çıkma günlerini en iyi şekilde değerlendirerek kendi bahçe ve sokaklarında bisiklet sürerek doyasıya eğlendiler.

Erzincan’da korona virüs (Covid-19)

Evlerine yakın alanlarda bisikletlerini süren miniklerin mutluluğu gözlerinden okunurken aileleri de çocuklarını yalnız bırakmadı.

Korona virüs (COVID-19) tedbirlerinin esnetilmesine ilişkin “Normalleşme Planı” çerçevesinde 0-18 yaş, grubundaki kişiler için belirli tarih ve saatlerde sokağa çıkma izni veriliyor. Bu çerçevede, Çarşamba günü saat 11.00-15.00 arasında sokağa çıkan 18 yaş ve altındaki çocuklar aileleri ile birlikte park ve bahçeleri doldurarak bisiklet sürmenin zevkini doyasıya çıkardılar.

Okulların bu dönem sona erdirilmesinin ardından çocuklarının evde kaldıkları süreçlerde ağırlıklı olarak televizyon, Tablet veya bilgisayar ile vakit geçirdiklerini belirten aileler, “Çocuklarımız hafta içi EBA’ dan uzaktan eğitimlerini eksiksiz olarak alıyorlar. Dersleri bitikten sonra hemen televizyonun başına geçiyorlar. Çünkü çocuklar gerçekten çok sıkılıyor ve evde de hareketimiz çok kısıtlı. Aile olarak kendimize belirli saatte kitap okuma saati belirledik. İzin günlerini iple çekiyorlar. Sokağa çıkma günlerinde de görüldüğü gibi park ve bahçelerde doyasıya eğleniyorlar. Çocuklar bisiklet sürmeyi özlemiş, doyasıya bisikletini sürdü” ifadelerine yer verdiler.