Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İl Müftülüğü Enderun Usulü Teravih Namazı Programları Düzenliyor

Erzincan İl Müftülüğü bu yıl Ramazan ayında il ve ilçelerde farklı camilerde, Osmanlı döneminde uygulanan ezan, kamet, Kur'an-ı Kerim, ilahiler, kasideler ve duaların okunduğu kadim saray geleneği 'Enderun usulü teravih Programı’nı sürdürüyor.

Erzincan İl Müftülüğü bu

Erzincan Müftülüğü İl müftüsü Burhan Çakır riyasetinde ve seçkin hafızların katılımıyla Erzincan il merkezindeki ve ilçelerdeki merkez camilerinde Kur’an tilaveti, ilahi ve kasidelerin okunması, sohbet, dua ve teravih namazının kılınmasıyla gecenin ibadet hayatına coşkulu bir katkıda bulunarak “Enderun Usulü” diye tabir edilen programlar düzenliyor.

Düzenlenen program kapsamında Erzincan Merkez Yavuz Selim Camiinde merkez imam hatiplerinden Yusuf Kocatürk, Ömer Özen ve Teoman Yücel Kayalar ’ın da katılımlarıyla ve il müftüsü Burhan Çakır’ın sohbet ve dualarıyla, Kur’an tilaveti, ilahi ve kasideler, salât-u selâm ile teravih namazının manevi kazancından istifadeye çalışıldı.

Teravihin kökü ‘terviha’ kelimesine dayandığı ve manasının, dinlenmek olduğunu belirten Müftü Çakır, teravihin iki veya dört rekâtta bir dinlenerek kılındığını, eskiden bu aralarda hadis, tefsir gibi sohbetlerin yapıldığını ve meşrubat içilip ibadete devam edildiğini söyledi.

Namaz çıkışında uygulamadan memnuniyetlerini ifade eden Cami cemaati İl Müftülüğü ve personellerine teşekkür ettiler.