Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da EYT Sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, prim gününü doldurup emeklilikte yaşı bekleyen vatandaşlara müjdeyi verdi. EYT sevinci, Erzincan’da bayram havası yaşattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,

Türkiye genelinde 2 milyon 250 bin vatandaşın merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düğümü çözüldü. 1999’dan bu yana prim gününü doldurup, emekliliği bekleyen vatandaşların faydalanacağı düzenlemenin detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Ülkemizin tüm tartışma alanlarını, milletimizin her kesiminin beklentilerini çözmüş olarak 2023’e girme kararlılığımızın son örneği olan EYT emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenlemenin müjdesini buradan vererek başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş yıllardaki gerçeklerden kopuk uygulamalar sebebiyle kamu bütçesine büyük yük bindiren sosyal güvenlik sistemimizi yönetilebilir bir hale getirmek için çok çalıştık, çok uğraştık.. Bugün de 1999 öncesi işe başlayan çalışanlarımızın emeklilik yaşıyla ilgili beklentilerini karşılayan adımın müjdesiyle kendilerine desteğimizi bir kez daha sergileme yoluna gidiyoruz. Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum. Ülkemizin genişleyen ve büyüyen imkânlarını vatandaşlarımızın her kesimiyle istihdam ve üretim gibi herkese dokunan alanlar öncelikli olarak bunları paylaşmayı sürdüreceğiz. Her konuda ve her zaman olduğu gibi bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyor, milletimize adıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT müjdesi, yıllardır emeklilik hayalini kuran vatandaşları çok sevindirdi. Emeklilik için müjde bekleyen vatandaşlar adeta bayram havası yaşarken prim günlerinde eksiklikleri olan vatandaşlar SGK de erkeklerde askerlik borçlanması, kadınlarda doğum borçlanması kalabalıkları gözlendi.

46 yaşında 8 bin 337 prim günü olan Ersoy Demir askerlik borçlanması için geldiğini söyleyerek EYT’’liler düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkililerine teşekkür etti.