Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anadolu Üniversiteler Birliği Tanıtım ve Tercih Fuarı İlki Erzincan’da Yapıldı

Üniversitelerin illerinde ve bölgelerinde daha aktif şekilde ön açacak çalışmalar yapabilmesi ve problemlerin birlikte çözümü konusunda tecrübe paylaşımı içinde hareket etmesi bakımından kurulan Anadolu Üniversiteler Birliği tanıtım, tercih programı fuarının ilki Erzincan’da düzenlendi.

Üniversitelerin illerinde ve bölgelerinde

Erzincan Ordu Caddesi Üzerinde Saat kulesi önünde düzenlenen tanıtım ve tercih fuarına 10 ilden 12 üniversite katıldı.

Anadolu Üniversiteler Birliğinin düzenlediği tanıtım ve tercih fuarına Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, EBYÜ Üst yönetimi, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversiteleri birimleri, Okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Fuar ile ilgili bilgi veren Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Akın Levent, “tanıtım ve tercih fuarını Erzincan’da başlattık 12. Üniversite olan Kırşehir’de tamamlayacağız” dedi.

TANITIM VE TERCİH FUARIMIZ ERZİNCAN’DAN BAŞLADI

Levent konuşmasının devamında, “Anadolu Üniversiteler Birliği tanıtım, tercih programı ve fuarı düzenlemiş buluyoruz. 12 üniversitenin düzenlemiş olduğu bir etkinlikte, gayemiz üniversite kapısındaki öğrencilerin üniversiteye girişte aklında sorular varsa onları gidermek, üniversitelerimizi tanıtmak, özellikle bölge üniversiteleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla yapılmış bir program. Bu programda 12 tane üniversite var ve en doğusundaki üniversitenin. Erzincan olması hesabiyle bugün itibariyle tanıtım ve tercih fuarımız Erzincan’dan başladı. En sonunda 12’nci üniversite olan Kırşehir’de bu program son bulacak. Öğrencilerimizin tercih konusunda, belki nereye girecekleri konusunda kafalarında bir şekiller oluşmuştur hangi üniversite? Hangi şehir? Bu üniversitelerde ne gibi imkânlar var, onları görmeleri açısından çok önemli bir fuar. Günübirlik sürecek olan bu fuarda, emeği geçen bütün arkadaşlara hepsine teşekkür ediyorum.”

ÜNİVERSİTELERİN AKADEMİK BAŞARILARI VE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Liseyi bitiren öğrencilerin tercih döneminin arifesinde olduklarını söyleyen Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise yaptığı konuşmasında, “Tabii ki üniversiteler bir şehir için çok önemlidir, o şehrin lokomotifidir, itici gücüdür. Anadolu Üniversiteler Birliği’nin Üniversite Tanıtım ve Tercih programı ilki öğrencilerimizin yoğun katılımıyla Erzincan’da bugün başladı.  An itibariyle öğrencilerimizle yapmış olduğumuz görüşmeler veya tanıtımlarla ilgili olarak farklı illerden ilimize gelen arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde, yüz yüze bu gibi çalışmaların çocuklar için çok etkileyici, çok aydınlatıcı, çünkü illerdeki üniversitelerin akademik başarıları ve öğretim görevlileri çok önemli.

ÖĞRENCİNİN DİLİNDEN EN İYİ ÖĞRENCİ ANLAR

Gün, “Üniversitelerdeki ulaşım, barınma çok önemli. Öğrencileri bire bir, birinci ağızdan, hatta bazı üniversiteler öğrencileri de getirmişler buraya, öğrencinin dilinden en iyi öğrenci anlar. Onların üniversitelerini tanıtmaları, karşıdaki öğrencilerin de bunu en iyi şekilde anlamaları açısından önemli, Öğrencilerin tercih öncesinde işlerini kolaylaştırmak adına bilerek, isteyerek, tanıyarak ve tanıdıktan sonra da tercih ederek gitmeleri önemli.

                             

Çocuklarımızın gittikleri illerde tabii ki rahat etmeleri, gelecekle ilgili de başarı ve gayretleri ve üniversite de başarıları bizim için çok önemli. Bu açıdan ilki olması hasebiyle bizim için önemli ve tabi ki ilkinin de Erzincan’da başlaması bizim için çok daha önemli. Fakat en önemlisi şu çocuklarımızdan geri dönüşler alacağız onlardaki bazı soruların cevapları cevap verebilme açısından rektör hocam ile de az önce görüştük düzeltilmesi lazım olanı eksiklikler neler daha neler yapılabilirdi zamanlamadan tutun da birçok şeye varıncaya kadar bunları birlikte karar vereceğiz amacımız, hedefimiz hepimizin geleceğimizin teminatı olan gençlerimize en iyi fırsatı en iyi imkânı en  iyi güzellikleri en iyi yarınları onlar için hazırlayabilmektir, bu da onlar için bir vesiledir.”

Anadolu Üniversiteleri Birliği üye üniversite stantlarını gezen öğrenciler uygulamadan duydukları memnuniyetlerini ifade ederek Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’ e teşekkür ettiler.