Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni asgari ücret açıklandı

Asgari Ücret Tespit komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz 2023 itibariyle brüt 13 bin 414, net 11 bin 402 liraya yükseltilmesi konusunda anlaştı.

Asgari Ücret Tespit komisyonu,

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaptığı 3. toplantının sona ermesiyle birlikte, yeni asgari ücret zammı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı.

Asgari ücret ara zammı için bekleyen milyonlarca asgari ücretli çalışan, hükümet, işçi ve işveren kesimini temsil eden üyelerin katıldığı toplantı sonrasında bakan Işıkhan asgari ücret yapılan yüzde 34’lük artış ile 11 bin 402 TL olduğunu söyledi.

Başkan Işıkhan, geçtiğimiz ayda 400 TL olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini Temmuz ayı itibariyle 6 aylık sürede 500 TL olarak uygulanmaya devam edeceğini, alaınan kararın hayırlı olması temennisinde bulundu.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergin Atalay ise şunları söyledi: “13 gündür taraflar yoğun bir çalışma yapıyor. Bugün son noktaya geldik bakan bey rakamı açıkladı. Bugün geldiğimiz noktada yüzde 34 bir zam var. Dün gece de sayın Cumhurbaşkanımızla uzun bir görüşme yaptık. Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah enflasyon belli bir noktaya gelir de alım gücümüz korunur. Pazardaki, marketteki fiyatların kontrol altına alınması temennimiz. Yoksa bu zamların anlamı kalmıyor” dedi.