Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yem bitkileri desteği başvurularında 30 Haziran son gün

Türkiye’de bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak, üretim maliyetlerinin azaltılmasında üreticilere katkıda bulunmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığınca Tarımsal Destekleme ödemeleri yapılıyor.

Türkiye’de bitkisel ve hayvansal

Destekleme ödemeleri 2000 yılından itibaren yem bitkileri ekilişlerinin desteklenmesi ile uygulamaya konulmuş ve günümüze kadar kalemler artarak devam ediyor.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü, Erzincan’da yem bitkileri üretimi yapan çiftçileri uyararak destekleme için başvuruların 30 Haziran 2024 günü sona ereceğini duyurdu.

2023 yılında Erzincan’da 230 bin dekarlık alanda yonca, korunga, fiğ, mısır, tritikale gibi yem bitkileri yetiştirilmişti. Hayvancılık sektörünün ihtiyaç duyduğu kaba yem ihtiyacı yem bitkileri ekiminden karşılanıyor. Erzincan’da yem bitkileri ekilişi her geçen yıl daha da artarak devam ederken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleme ve hibeleri de büyük ilgi görüyor.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada “2024 üretim sezonu için üreticilerin, Erzincan İli Merkez İlçesi için iklim şartları ve vejetasyon süresi dikkate alınarak İl Tahkim Komisyonunca bu tarih 30 Haziran 2024 tarihinde bitecek şekilde kararlaştırılmıştır. Yine destekleme tebliğlerinde yer alan Yem Bitkileri Destekleme ödemeleri kapsamında, başvuru tarihlerinin yer aldığı 2024 yılı tebliğ çalışmaları devam ettiğinden ve yapılan müracaatların yüzde 100 arazi kontrol şartı bulunduğundan, hasat kontrollerinin süresi içerisinde yapılabilmesi için başvuru tarihleri alınan İl Tahkim Komisyonu Kararı 30.06.2024 şeklinde düzenlenmiştir” denildi.

Erzincan’da yem bitkileri desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 30 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.