Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minik ressamlar ilk sergisini Nilperi bebek için açtı

Erzincan’da SMA hastası Nilperi bebek için minik ressamlar sergi açtı. Sergiden elde edilen gelir ise Nilperi bebek’in tedavisi için kullanılacak.

Erzincan’da SMA hastası Nilperi

Ressam Sinem Öğütçü kendi evinin bir odasını atölyeye çevirdi. 6-12 yaş Aralığındaki 8 öğrenciye yıl boyunca oluşturulan bu resim atölyesinde resim dersleri verildi. Yıl içerisinde yapılan derslerde ortaya çıkan eserler düzenlenen özel bir sergide görücüye çıktı. Sergilenen eserler büyük beğeni topladı.

Aynı zamanda resim öğretmeni olan Ressam Sinem Öğütçü, yapılan eserlerin çevre ve doğa bilinci ile estetiğin uyumlu bir şekilde sanata dönüşmesini anlattığını ifade etti. Picassonun eserlerinden esinlenerek kübizm akımına uygun çalışmalar yapıldı. Sergiden toplanan bağışlar SMA- tip1 hastası Nilperi bebek için kullanılacak.

NİLPERİ BEBEK

31 Ocak 2023 tarihinde dünyaya gelen Nilperi bebek, SMA hastalığıyla mücadele ediyor. Ailesi Nilperi için  “Nilperi’ye Nefes Ol” kampanyasını Erzincan Valiliği’nden izinleri alarak başlattı. 21 günlükken topuk kanından SMA Tip 1 tanısı konuldu. Şu anda 4 aylık. İhtiyacımız olan ilaç dünyanın en pahalı ilacı 1 milyon 819 dolar. SMA Tip1 mücadelesinde Nilperi adına valilik izniyle TR14 0001 0001 1679 3131 1550 05 no’lu IBAN numarasından ayrıca yardımlarınızı yapabilirsiniz.