Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Aydoğdu; “Gençlerle geçirdiğim saatler bana terapi gibi geliyor

Akşam gezilerini aralıksız sürdüren Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Fatih Sultan Mehmet Han Cami ve külliyesinde gençler ve mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti. Çay ocağına kitaplık kurulması talimatı verdi.

Akşam gezilerini aralıksız sürdüren

İçilen sıcak çay ile birlikte sıcak muhabbetlerin yapıldığı Fatih Sultan Mehmet Han Cami ve külliyesi çay ocağı ziyaretinde Vali Hamza Aydoğdu’ya İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve bazı kurum müdürleri de eşlik etti.

Kısa bir konuşma yapan Vali Aydoğdu; “Bütün değişimler kalpte başlar. Kalpte de başlaması için önce o kalbe dokunmak gerekir. Biz kendi geleneklerimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi derinlemesine yaşayıp, çocuklarımıza öğretip geleceğe taşımalıyız. Bundan sonra her ay sizler tarafından belirlenecek bir konu ile ilgili olarak o konuda uzman kişileri getirterek buralarda gençlerimizi, hemşerilerimizi bilgilendireceğiz. Bu ve benzeri yerleri aynı zamanda birer ilim yuvasına dönüştürmek için çaba ve gayret göstereceğiz. Bu çay ocağımıza da kütüphanemiz ve kitaplarımız hayırlı olsun” dedi.

Gençlerin masasının, çay ocağının en canlı köşesi olduğunu belirten Vali Aydoğdu, çay ocağının sadece bir buluşma yeri olmadığını, aynı zamanda bir öğrenme ve paylaşma alanı olduğunu fark ediyorum. Bu gençlerin arasında geçirdiğim saatler, adeta bir terapi gibi geliyor. Onların arasında otururken, onların 15 yıldır her akşam bir araya geldikleri masada olmanın ayrıcalığını yaşıyorum. Buraya da bir kütüphane kuracağız. Erzincan’ımızın Coğrafi Tescilli kesme kadayıfı getirdik, bir yandan çayımızı yudumlayacak ve Kesme Kadayıfımızı yiyeceğiz. Haftanın belirli günlerinde bu âdetimizi sürdürerek farklı çay ocaklarında gençlerimiz ve mahalle sakinlerimiz ile birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, konuşmasının ardından gençlerin ve mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini aldı. Sohbete katılım sağlayan gençler ve mahalle sakinleri Vali Aydoğduya ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ettiler. Program bir sonraki buluşma sözünün ardından toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.