Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Aydoğdu Erzincan basınına gündemi değerlendirdi

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının geçmiş Ramazan Bayramını kutlayan Vali Aydoğdu başta İliç olmak üzere şehir genelinde yürütülen çalışmalar, yatırımlar ve projelerin son durumları hakkında bilgiler verdi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu

Özel bir kafede basın mensuplarını ağırlayan Vali Aydoğdu’ya İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve Gençlik spor il Müdürü Volkan Burak Mumcu’da eşlik etti.

Basın mensuplarının geçmiş bayramlarını kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Hamza Aydoğdu; Erzincan’ın itibarının marka değerinin aşağıya çekilmemesi için çok ciddi bir özen gösterdiğinizin farkındayım. Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Yani bu süreci şehrin itibarını koruyarak çok dengeli bir şekilde götürdüğünüzü düşünüyorum” dedi.

İliç’teki son durum ile ilgili de bilgi veren Vali Aydoğdu; Mangan tarafında Uğur Yıldız kardeşimizin na’şına ulaştık. Enerji Bakanımızla birlikte cenazesine gittik. Yine ailemizi ziyaret ettik. Bu süreçte ailelerimizle aile gibi olduk. Onların acılarını beraber sarmaya çalıştık. Bu süreçte bu şehrin Valisi olarak sizlerin bizlere verdiğiniz katkı için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

ERZİNCAN’IN EN BÜYÜK GÜCÜ İNSAN KAYNAĞI

İliç’te kaza olduğu gün Erzincan’a Değer Katanlar kategorilerinde bir ödül töreni düzenlemiştik. Çok güzel bir planlama yapmıştık. İnşallah onu Mayıs ayında gerçekleştireceğiz. Amacımız orada bu şehre değer katanlara, bu şehre emek verenlere kültürel ve ekonomik anlamda değer vermek üzere çağırmıştık. Her kesimden herkes oradaydı. 5 komisyon çalışmıştı. Güzel bir gece olacağını ümit ediyordum. Ancak tam tören yerine geçerken İliç olayı oldu. O yüzden onu da Mayıs ayında tekrardan planlamayı düşünüyoruz. İnşallah güzel bir tören alacağını da ümit ediyorum, çünkü Erzincan’ın en büyük gücü insan kaynağı. Dışarıda hem İstanbul’da hem Ankara’da hem de büyük şehirlerde Erzincan’a çok ciddi aidiyet duyan insanlar var. O insanların kendi şehirlerine sahip çıkması, bu güzellikleri paylaşması bizim için çok büyük bir katma değer olarak düşünüyorum. Onun için beraber birlikte bu şehri güzelleştirmek adına elimizden geleni yapıyoruz.

ERZİNCAN İNANILMAZ BİR TARIM ŞEHRİ OLABİLİR

Yaz geliyor. Erzincan bir sanayi şehri değil ama Erzincan inanılmaz bir tarım şehri olabilir. Doğu Anadolu’nun tarım deposu olabilir. Bununla ilgili çalışmalarımız var.

SU SPORLARI ANLAMINDA DA TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİYİZ

 

Aynı zamanda yaz geldiği içinde su sporları anlamında da Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olabilir. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz yamaç paraşütü için ihalesini yaptı. Yamaç paraşütü alanımızı inşallah Haziran’a yetiştireceğiz. Offroad içinde bir alan belirliyoruz. Motocross içinde bir alan çalışmamız var. Rafting için 4 tane karşılama merkezi yapıyoruz. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ihalelerini yaptı. İnşallah onu da bir ay içerisinde bitireceğiz. Erkan Dağı için ciddi yatırımcılar geliyor. Hem otel anlamında, oradaki Mado’yu 15 Mayıs’ta bize teslim edecekler inşallah. Oranın bütün çevre düzenlemesini de yeniden yapacağız. Yaz aylarında, kış aylarında Erzincanlıların 12 ay boyunca gidip gelecekleri, ailece nefes alabilecekleri bir yer haline getireceğiz inşallah.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu yapmış olduğu açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.